MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 4-a ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”. Tinerii din medii defavorizate – care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor în vederea obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) și pentru care dobândirea permisului de conducere poate fi o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu, pot depune solicitări de finanțare.

Conform organizatorilor, sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

„Experiența celor trei ani de existență a programului Permis pentru viitor ne-a învățat că avem nevoie de atenție și de sensibilitate pentru a ne apropia de tinerii din mediile defavorizate, cărora dorim să le oferim un instrument cu adevărat util la intrarea lor pe piața muncii. Ne dorim ca sprijinul financiar acordat să fie eficient, să aducă rezultate concrete şi sperăm de fiecare dată că toți beneficiarii vor obține permisul de conducere şi că le va fi de real folos în viitor”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 48 de tineri au obținut permis de conducere: 41 categoria B, 6 categoria C și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 41 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

„Încurajăm tinerii să pregătească din timp, încă din acest an, solicitările de finanțare, să nu amâne demersurile pentru  sfârșitul perioadei de înscriere. Permanent se pot informa de la noi, le oferim toate detaliile necesare pentru înscriere. Este important ca fiecare solicitant să-și găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada școlii de șoferi și a pregătirii pentru examen. Așteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea și beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Cine și cum se poate înscrie?

Conform regulamentului, pot aplica în vederea obținerii de finanțare tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1994 și 1 septembrie 2001 inclusiv.

Trebuie ținut cont de faptul că vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani  și că vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

 

Perioada de depunere a solicitărilor este 27 noiembrie 2018 – 25 ianuarie 2019

 

Sponsorizarea se poate solicita pentru cheltuieli de calificare – acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.

 

Anunțul programului și formularele de înscriere și detalii se găsesc pe site-urile: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

La ediția a treia a programului, patru tineri din județul Covasna au obținut finanțare.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail