După evenimentul de ciclism foarte popular de anul trecut, la invitația Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Lucian Mîndruță a pedalat și anul acesta în județul Covasna. Peste 150 de persoane s-au înregistrat din București, Cluj-Napoca, Oradea, Constanța, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Săcele, Ploiești, Focșani, Videle, Miercurea-Ciuc, Brașov, Covasna.

 

Bicicliștii, față de anul trecut, au parcurs un traseu diferit, pornind din Târgu Secuiesc, după care au urcat la Lacul Sfânta Ana, unde au avut și primul punct de alimentare și hidratare, iar de aici au coborât în Turia, trecând și prin Băile Balvanyoș. Apoi au urcat spre Cernatu de Sus, unde au gustat bucate locale tradiționale printre conacele și tractoarele de epocă, în grădina Muzeului Haszmann Pál din Cernat, după care au revenit în Târgu Secuiesc unde au avut parte de un concert Free Connection.

 

Tura de 96 de km a fost foarte populară și în acest an, după cum arată și înscrierile, deși am limitat numărul de participanți la 150 de persoane din motive de siguranță, și chiar și așa au fost mult mai multe cereri de participare.  Pe lângă aceasta, putem măsura succesul acestui eveniment și prin faptul că toate locurile de cazare din Târgu Secuiesc și din împrejurimi au fost ocupate în weekendul evenimentului.” – a subliniat Deák Gyöngyvér, directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

 

Organizatorul evenimentului este Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, parteneri Salvamont Covasna, Asociația Safety Bike, Primăria Târgu Secuiesc, Tourinfo Târgu Secuiesc , Muzeul Haszmann Pál,  Apă minerală Perla Covasnei, Jazz Bistro & Winery, Asociația Clubul Sportiv Sepsi SIC, Asociația Pro Szent Anna, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate județul Harghita, Inspectoratul de Politie Județean Covasna și Inspectoratul de Politie Județean Harghita.

www.visitcovasna.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail