Organizaţiile non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități, sunt invitate să se înscrie, până la finele acestei luni, în Programul de finanțare „MOL pentru sănătatea copiilor”, lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

. . molCea de-a opta ediție a Programului „MOL pentru sănătatea copiilor”, prin care oferă sprijin financiar organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități, a fost lansată la finele săptămânii trecute, în cadrul unei festivități derulate la Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Potrivit organizatorilor, valoarea totală a finanțării ce va fi alocată câștigătorilor concursului de proiecte anul acesta este de 300.000 de lei,  înscrierile fiind deschise până la 30 octombrie 2016.

În cadrul evenimentului dedicat lansării, 17 organizații care au primit finanțare în ediția precedentă și- au prezentat rezultatele proiectelor realizate în decursul anului, au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă sosit pe adresa redacției „Mesagerul de Covasna”. Printre participanții la festivitate s-au numărat și reprezentanții unui ONG din județ, care a câștigat finanțare la ediția anterioară.

„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu organizațiile non-profit care ne-au fost parteneri în ultimii șapte ani. Aceste asociații antrenează terapeuți și profesioniști excepționali în sprijinul micilor beneficiari curajoși ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Generozitatea și cooperarea acestor organizații în beneficiul copiilor cu diferite dizabilități ne arată că acum șapte ani am ales o cale bună pentru susținerea cauzei copiilor. Pe lângă rezultatele medicale semnificative în unele cazuri, se poate constata efectul terapeutic pozitiv și asupra familiilor cu copii suferinzi, ceea ce este important pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România, conform comunicatului.

Aceeași sursă arată că prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2016 – august 2017.

„Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2016, iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei. ”- se arată în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiași surse, de la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.095.000 lei ONG-urilor care au derulat 129 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 9.000 de beneficiari în activitățile lor.

Mai multe ONG-uri din județ au câștigat finanțare prin acest program, de-a lungul timpului. La ediția anterioară, ediția a VII-a, Asociația „Help” din Sfântu Gheorghe și Asociația „Bóbita” din Târgu Secuiesc s-au numărat printre cele câștigătoare.

Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail