Foto: Henning János, www.sfantugheorgheinfo.ro

Noua sală de sport a Colegiului Szekely Miko va fi finalizată până pe data de 12 sep­tembrie a.c.

Lucrările la acest obiectiv, în valoare de 11 milioane de lei,  au fost demarate anul trecut, în luna iunie, în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2007-2013. Scopul programului îl constituie îmbunătăţirea condiţiilor pentru practicarea sportului în şcoli, precum şi asigurarea confortului termic necesar pentru practicarea activităţilor sportive.

Sala de sport dar şi sala de forţă complet modernizate vor putea fi folosite, după cursuri, şi de către localnici, contra cost. Dacă nu aţi mai jucat niciodată fotbal sau handbal pe acoperişul unei clădiri, odată cu în­ceperea noului an şcolar veţi avea ocazia să încercaţi această senzaţie.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheor­ghe, Sztakics Eva,  ne-a spus că pe platforma superioară a sălii de sport a Colegiului “Szkely Miko” s-a amenajat şi un teren în aer liber. Astfel, o suprafaţă  de 675 mp de beton şi tablă a fost transformată într-un veri­ta­bil teren de sport, pe care  a fost  montată  o pardoseală  sintetică  specială.

Având în vedere că acest teren de sport va aduna tinerii şi copii într-un spaţiu deschis, situat la o înălţime de aproximativ 18 metri, un aspect foarte important  de care s-a ţinut cont este securitatea. Astfel, pentru a preveni căderea de la înălţime, terenul a fost înconjurat de jur-împrejur dar şi deasupra cu o plasă de protecţie.

De asemenea, pentru a preveni inundarea ineditului teren de sport, acesta a fost prevăzut de jur-împrejur cu un sistem de preluare a apelor pluviale. Acest lucru va permite drenarea rapidă a surplusului de apă, în cazul ploilor torenţiale.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail