Spitalul Județean de Urgență „ Fogolyan Kristof” Sf. Gheorghe, alături de alte 36 de de spitale din județele Argeș, Alba, Bacău, Botoșani, București, Constanța, Cluj, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Prahova, Suceava și Sibiu au depus solicitări, în cadrul Programului „În stare de bine”, pentru a primi combinezoane de protecție confecționate în România.
24 din cele 37 de spitale înscrise tratează pacienți infectați cu COVID-19. În ciuda limitării numărului de combinezoane care poate fi solicitat de un spital la 350, echipa a primit cerere pentru peste 10.000 de combinezoane.
„În perioada iunie – septembrie, echipa asociației a format un cluster din care fac parte patru ateliere din București pentru a produce local combinezoane de protecție spre a fi oferite spitalelor înscrise, în limita finanțării curente și a început producția acestora.
Momentan, echipa va acorda prioritate solicitărilor primite de la cele 24 de spitale cu pacienți COVID-19, în limita numărului de combinezoane produse prin finanțarea curentă. Restul vor fi trecute pe o listă de rezervă pentru care asociația va derula acțiuni de strângere de fonduri.”- se arată în comunicatul transmis către redacția Mesagerul de Covasna, de reprezentanții Asociației Merci Charity Boutique.
Proiectul derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile se derulează în perioada 28 mai – 28 noiembrie 2020 pentru a veni în sprijinul a două categorii de angajați afectate de pandemia COVID-19: personalul din spitale și angajații din atelierele de croitorie. Peste 20 de spitale vor primi combinezoane de protecție și 13 angajați din 4 ateliere de croitorie și-au păstrat locul de muncă. Atât materialul cât și accesoriile pentru producția combinezoanelor au fost 100% achiziționate din România, proiectul susținând astfel și economia românească.
Proiect derulat de asociația Merci Charity Boutique și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
*****
Despre Programul În stare de bine
Programul „În stare de bine” este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
M.D.C.