Spitalul Judeţean de Urgenţă Fogolyan Kristoff” . . din Sfântu Gheorghe a încheiat procesul de evaluare în vederea acreditării la nivelul III, respectiv ca spital cu grad de încredere ridicat.

Conducerea instituţiei a precizat ieri că evaluarea a fost efectuată de o echipă de specialişti din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care, timp de o săptămână, au verificat în ce măsură spitalul din Sfântu Gheorghe îndeplineşte cele 2471 de criterii necesare acreditării. Potrivit managerului general al instituţiei, Andras Nagy Robert, aceştia au urmărit, printre altele, respectarea procedurilor, protocoalelor şi condiţiilor existente pentru personalul sanitar, desfăşurarea actului medical şi îngrijirea pacienţilor, iar din cele 2471 de cerinţe numai 131 nu au fost bifate. Deficienţele constatate au vizat în principal construcţia clădirii, aflată în curs de reabilitare, precum şi lipsa facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi.

„S-a terminat procesul de evaluare pentru acreditare, iar din discuţiile cu echipa de evaluatori am înţeles că au fost mulţumiţi de ceea ce au văzut şi sperăm că avizul o să fie pozitiv şi că vom obţine calificativul de Spital Judeţean de Urgenţă de nivel III de competenţă, adică cu grad ridicat de încredere”, a declarat pentru AGERPRES Andras Nagy Robert.

Directorul medical al Spitalului, Antal Almos, a menţionat că acreditarea a presupus aproape doi ani de muncă din partea întregii echipe şi un efort financiar de aproape un milion de lei.

„Credem că am luat examenul, nu avem încă documentul, dar noi aşa sperăm că îl vom primi cel mai probabil anul viitor. Chiar am muncit foarte mult şi efortul merită”, a spus Antal Almos.

Conducerea spitalului a mai menţionat că criteriile de evaluare au fost stabilite la standarde europene, la acelaşi nivel cu cele impuse spitalelor din Germania sau Austria, şi nu au fost uşor de atins, iar pentru menţinerea lor va fi nevoie de o finanţare corespunzătoare.

Andras Nagy Robert a precizat că la nivel naţional au fost acreditate până în prezent un număr de 77 de spitale din cele 460 înscrise, iar alte 56, printre care şi cel din Sfântu Gheorghe, sunt în curs de avizare. Spitalele neacreditate nu vor mai putea încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate începând cu 1 ianuarie 2016.

 Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail