Sursa foto: facebook

Trupa Ego din Sfântu Gheorghe, câştigătoarea ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru – Histrioniada liceenilor 2017, va susţine un spectacol caritabil pentru copii, în săptămâna premergătoare Crăciunului.

Edi Brandabura, unul dintre membrii trupei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că reprezentaţia va avea loc la invitaţia Asociaţiei de Tineret „Ecou”, în cadrul Festivalului „Povestea din Ajun”, iar accesul în sala de spectacole se va face nu pe bază de bilete, ci în schimbul uneia sau mai multor jucării, care vor fi donate ulterior unor copii aflaţi într-o situaţie materială precară.

Cei trei membri ai trupei, Daniel Suciu, Edi Brandabura şi Denis Onişoru, vor prezenta piesa „ARTĂ”, de Yasmina Reza, în regia Mirelei Bucur, care a obţinut premiul I la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – Histrioniada liceenilor 2017, desfăşurat în toamna acestui an, la Cluj. În cadrul aceluiaşi festival, Edi Brandabura şi-a adjudecat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Spectacolul va avea loc pe 20 decembrie, de la ora 18,00 în Sala Gábor Áron a Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe.

Festivalul „Povestea din Ajun” a fost iniţiat în anul 2006 de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care au dorit să creeze o punte de legătură între membrii comunităţii locale, indiferent de etnie, pentru a se bucura împreună de „magia sărbătorilor de iarnă”.

Festivalul a crescut de la an la an inclusiv datorită personalităţilor invitate să susţină spectacole, printre acestea numărându-se soprana Felicia Filip, naistul Gheorghe Zamfir, violonistul Alexandru Tomescu, soliştii Ducu Bertzi, Ştefan Hruşcă, Mircea Vintilă, Alexandra Uşurelu şi Mike Godoroja, corul „Madrigal” şi Teatrul „Ţăndărică”, a precizat preşedintele asociaţiei Ecou, Alexandru Ujvarosi-Brezeanu.

În fiecare an, voluntarii asociaţiei au organizat acţiuni caritabile în beneficiul copiilor nevoiaşi sau instituţionalizaţi şi au susţinut recitaluri de colinde în şcoli, în autobuze, instituţii, precum şi în alte spaţii publice.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail