. . O sesizare primită de la unul dintre cititorii noștri ne-a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la siguranța copiilor în parcurile de joacă din oraș. Aceasta ne-a semnalat existența unor situații la care cu siguranță nici părinții nu se gândesc în momentul în care își lasă copiii la locurile de joacă.

Un părculeț de joacă, aflat în imediata vecinătate a Liceului Tehnologic „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe, în care zilnic zeci de părinți își duc copiii să se recreeze, s-a dovedit a fi, recent,  o adevărată capcană pentru o fetiță de 6 ani. În timp ce se juca într-un „tub” – tunel cilindric aflat în componența spațiului de joacă, mai multe așchii s-au desprins din acesta și i-au pătruns fetiței în piele, aceasta ajungând la spital, unde timp de aproximativ 40 de minute medicii s-au chinuit să i le scoată. Potrivit sursei noastre, copilului i-a fost administrat vaccin antitetanos însă,  datorită faptului că rănile s-ar fi infectat, aceasta a necesitat internare.

Redacția „Mesagerul de Covasna” a făcut o sesizare către biroul administratorului public al orașului, prin care prezentam în detaliu situația, iar în cursul zilei de luni l-am contactat din nou pentru a afla dacă tubul cu pricina a fost reparat și dacă și în alte spații de joacă au fost semnalate astfel de probleme.

„Săptămâna trecută au fost reparate acele elemente ale acelui tub, alte probleme ei (n.red. responsabilii cu reparațiile) nu au văzut. De fapt, noi avem doi oameni care se ocupă în special de aceste lucruri, numai că sunt aproximativ 70 de locuri de joacă și nu au cum să ajungă peste tot și, până să ajungă,  se întâmplă asemenea nenorociri, din păcate. Acum au fost expres pentru asta, știm despre problema care s-a ivit în urmă cu două săptămâni, și a fost reparat ceea ce trebuia reparat.” – a declarat administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba.

Acesta a mai explicat că deteriorarea spațiilor de joacă se datorează atât materialului din care sunt realizate, cât și utilizării defectase sau de către persoane cărora în mod normal nu le-ar fi destinate: „Odată că sunt din lemn, și oricum nu țin la fel de mult ca și metalul, și a doua din cauza uzurii și a eventualelor proaste utilizări, pentru că din păcate nu numai copiii mici le folosesc, ci și copiii mai mari sau chiar adulții care dacă se pun serios pe treabă, reușesc foarte repede să miște din fundația elementului de joacă. Asta este cea mai frecventă problemă, elementele de lemn se uzează, se deteriorează și trebuiesc schimbate.”

Ioana Ardeleanu  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail