Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a restrânge la două ore pe zi programul de vizitare a pacienţilor pentru a nu fi perturbată activitatea medicală şi a se evita producerea infecţiilor intraspitaliceşti.

Dr. Antal Almos, directorul medical al SJU

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Álmos a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pacienţii internaţi vor putea fi vizitaţi de acum înainte doar între orele 14-16 şi a făcut apel către rudele şi cunoştinţele acestora să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate.„Spitalul e pentru bolnavi şi e în avantajul pacienţilor să reducem tranzitul prin saloane (…) Desigur, înţelegem că pentru starea psihică a pacienţilor e bine să fie vizitaţi, familiile să fie informate în legătură cu starea lor de sănătate, dar trebuie să formăm o educaţie sanitară. Oamenii trebuie să înţeleagă să nu mai vină în vizită la spital cu copii mici şi că în anumite secţii, cum ar fi ATI sau neonatologie, nu ar trebui să intre deloc pentru a se evita riscul producerii infecţiilor”, a declarat Antal Álmos.

Acesta a admis că unele persoane nu se pot încadra în program şi că spitalele particulare permit în permanenţă accesul vizitatorilor, însă a subliniat că Spitalul Judeţean are un număr mare de pacienţi şi nu-şi permite nici un fel de riscuri.

Pentru a compensa oarecum programul de vizită, în fiecare secţie a fost instalat câte un telefon la care pacienţii pot fi solicitaţi, a mai spus directorul medical, explicând că unele persoane internate în spital nu au telefoane mobile.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail