Fosta staţie de epurare din municipiul Târgu Secuiesc va fi transformată într-un sit industrial, printr-o investiţie în valoare de aproape 20 de milioane de lei, din care 12,9 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile.
Proiectul prevede reabilitarea a 6,5 hectare de teren aferente fostei staţii de epurare a apelor reziduale şi crearea unui spaţiu verde pe o suprafaţă de 5,8 hectare. Hala existentă pe acest teren va fi reabilitată şi transformată într-un spaţiu de producţie, unde se vor crea aproape 90 de locuri de muncă.
Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat marţi, la Bucureşti, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.
Valoarea totală a acestuia este de 19,57 milioane lei, din care 12,9 milioane lei sunt fonduri nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional pentru reabilitarea siturilor industriale abandonate. Termenul de finalizare a investiţiei este de 10 luni, se arată în comunicatul de presă al ADR Centru remis, marţi, AGERPRES.
Acesta este cel de-a doilea sit industrial care se va construi în municipiul Târgu Secuiesc din fonduri europene nerambursabile. Celălalt proiect vizează amenajarea unui sit industrial pe platforma fostei fabrici de prelucrare şi industrializare a lemnului şi are o valoare totală de 14,6 milioane lei, din care 5,89 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
Tot prin Programul Operaţional Regional (POR), pe aceeaşi axă, va fi finanţat şi proiectul Primăriei Sfântu Gheorghe care va începe în acest an construirea parcului industrial de la Câmpu Frumos, în locul unui fost IAS. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de aproape 16,5 hectare şi va deveni funcţional în cel mult doi ani. Autorităţile locale şi-au stabilit ca obiectiv să atragă în primă fază cel puţin 12 investitori care să creeze aproximativ 450 de noi locuri de muncă.
Valoarea totală a proiectului de la Câmpu Frumos este de 24,6 milioane de lei, din care 9,53 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă prin POR, iar diferenţa, contribuţia autorităţilor locale.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES