6 echipe din București, Brașov și Târgoviște vor participa la cea de-a treia ediție a Shortcut 2013. După cele două ediţii de succes din anii trecuți, în weekend-ul 29-30 noiembrie, participanții din acest an sunt așteptați să descopere frumusețile trecute și prezente ale orașului Sfântu Gheorghe.

Scopul proiectului rămâne crearea unei platforme de întîlnire pentru viitorii lideri ai comunităților, cu ajutorul unui concurs, unde îşi pot demonstra abilităţile privind rezolvarea problemelor îşi pot testa curajul, stăruinţa, caracterul într-o echipă. În al doilea rând acest concurs este o oportunitate, ca prin ochii studenţilor să descoperim sau să redescoperim oraşul Sfântu Gheorghe. Prin această experienţă există posibilitatea, ca în viitor, aceşti studenţi să aibă o legătură strânsă cu acest loc, oraş, privit ca un potenţial spaţiu de viaţă.

Pe parcursul celor două zile și două nopți, participanții vor avea parte în prima zi de o degustăre de produse tradiționale și de un spectacol de romanțe susţinut de  Teatrul de Operetă şi Musical „ Ion Dacian” din București, pe care Asociația de Tineret ECOU îl aduce la Sala Arta a Teatrului Andrei Mureșanu, în parteneriat cu mai multe instituții publice din oraș. Ziua a doua este dedicată „căutării de comori” prin care vor descoperi unele dintre cele mai importante clădiri istorice din Sfântu Gheorghe, dar vor și practica sporturi la alegere (călărie, tras cu arcul, bowling, ping-pong, tenis etc.) și vor face cunoștință cu mai multe personalități interesante ale orașului. Cu ocazia acestui „drum inițiatic” prin orașul nostru, echipele vor face fotografii, iar ulterior vor participa la un concurs online în care cele mai apreciate dintre acestea vor fi premiate consistent de către organizatori.

Manifestarea se bucură de sprijinul partenerilor de la Primăria Sfântu Gheorghe, prin programul Sfântu Gheorghe, Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc, Pensiunea Agora, Palatul Copiilor, Centrul de Cultură din Arcuș, Baza de Înot și Recreere, Complex Park și Bastion Restaurant.

Mădălin Guruianu,

Coordonator Proiect

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail