Deși în momentul de față piscina din Sfântu Gheorghe este închisă, iar persoanele care doresc să practice înotul trebuie să se deplaseze la Brașov sau la Miercurea Ciuc, în acest scop, în viitor aceștia ar putea să aleagă să meargă la unul dintre cele trei bazine de înot care vor exista în municipiul reședință de județ.
Primarul Antal Arpad a declarat, recent, că piscina de pe strada Lunca Oltului va fi modernizată cu fonduri externe. „Avem proiect pe fonduri norvegiene câștigat pentru modernizarea piscinei, care va începe în perioada următoare. Bazinul nostru este un bazin cu eficiență energetică foarte scăzută și practic costurile de întreținere ale acestei clădiri sunt foarte, foarte mari. Fiecare cetățean care intră în bazin și plătește un bilet, trebuie să se gândească că primăria mai pune lângă acel cost o sumă care poate fi de câteva ori mai mare decât suma pe care o persoană o plătește. Pe de altă parte vorbim de faptul că numărul de persoane care poate intra în bazin este extrem de scăzut, în acest moment. Practic, vorbim despre niște costuri foarte, foarte mari de întreținere, de funcționare a bazinului, plus faptul că acum suntem în perioada în care același personal de la ReKreativ (societatea care administrează piscina-n.red) trebuie să se ocupe și de partea de schi.”
Edilul a menționat că a doua piscină va fi construită pe strada Vânătorilor, aceasta urmând să facă parte dintr-un complex sportiv care va avea și o sală de atletism. Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, care a efectuat o vizită de lucru în județul Covasna, vinerea trecută, această investiție va fi finanțată din fonduri de la ministerul pe care îl conduce sau de la Compania Națională de Investiții, și, cel mai probabil, va fi realizată în actualul mandat parlamentar.
Al trilea bazin de înot va fi construit de Universitatea Sapientia care va înființa o Facultate de Sport în Sfântu Gheorghe, în vecinătatea Arenei Sepsi de la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc.
După cum știm, realizarea oricărei investiții necesită timp, așa că persoanele din județ care doresc să practice înotul de performanță sau doar de întreținere/agrement vor fi nevoite să meargă, în continuare, la Brașov sau la Miercurea Ciuc, până când actuala piscină va fi
În cursul lunii ianuarie a.c., peste 200 de persoane au semnat o petiție online prin care au solicitat Primăriei, Consiliului Local și firmei Sepsi ReKreativ redeschiderea bazei de înot care a fost închisă în luna octombrie 2020, ca urmare a trecerii municipiului Sf.Gheorghe în scenariul roșu, după depășirea pragului de 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Printre semnatarii petiției s-au numărat și Ciprian Grosu, antrenorul senior al Clubului sportiv ACS Ciprian Sfântu Gheorghe, dar și sportiva Maria Raluca Artene, multiplu medaliată în competițiile naționale și internaționale de înot.
Maria Crețu-Graur