Vicepreşedintele Senatului, liberalul Marius Obreja, consideră că prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, demis recent de Guvern, a procedat corect când a sancţionat Partidul Civic Maghiar (PCM) pentru nerespectarea protocolului de intonare a imnului şi apreciază că Prefectura Covasna a devenit un „abator de cariere”.

„Din câte am observat eu până acum prefectul şi subprefectul în judeţul nostru au fost aleşi din rândul persoanelor de valoare, cu un grad educaţional şi moral peste medie. De aceea, mă miră nespus faptul că Prefectura Covasnei a devenit un abator de cariere. Dezavuez cu tărie informaţia de ultimă oră conform căreia s-a făcut o nouă schimbare de prefect în judeţul nostru. Publicarea în Monitorul Oficial a numelui noului prefect, Cucu Sebastian, mă îngrijorează nespus pentru că schimbarea s-a făcut la presiunea unui partid etnic, cu argumente etnice sau argumente pedepsite de codul Penal (‘infracţiune la Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului’DIICOT). Ce facem acum? Îl vom rade de pe lista prefecţilor în câteva luni şi pe dl. Cucu?”, menţionează Marius Obreja, într-un comunicat de presă remis ieri AGERPRES.

El a mai adăugat că, împreună cu un alt senator PNL, a iniţiat un proiect ce modifică Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, care reglementează mai precis atât condiţiile de arborare, utilizare a drapelelor, stemelor etc., cât şi faptul că toate însemnele, altele decât cele ale naţiunii române, sunt „ocrotite de autorităţi dacă sunt legal aprobate de către instituţiile autorizate să facă acest lucru”.

„Cred cu tărie în cultura, tradiţiile, libertăţile fiecărui om şi îmi dau seama cât de importante sunt imnurile sale, steagurile sale sau credinţa proprie. Într-un război total pentru libertăţi sunt dispus să mă bat până la ultima resursă apărându-le. (…) Îi respect pe secuii lângă care trăiesc, respect imnul Ungariei şi al maghiarilor de pretutindeni, imn care are şi o mare încărcătură religioasă, dar respect şi imnul României care are dreptul de a fi intonat pe teritoriul ţării întotdeauna când legea o impune sau inima o cere”, mai spune Marius Obreja.

. .

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail