Au început înscrierile la „Festivalul Cartofului” ce va avea loc la sfârșitul lunii viitoare, la Târgu Secuiesc.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Zilelor orașului Târgu Secuiesc, în data de 29 august (a.c.), printre organizatori numărându-se  Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Ordinul Cavaleresc Gastronomic „La foc liber”, Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ), Consiliul Județean Covasna, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc și Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-urilor) din Târgu Secuiesc.

Festivalul, organizat anual, are ca scop promovarea gastronomiei locale și a turismului.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat ieri că înscrierile au început deja și că echipele, formate din maxim patru persoane, vor trebui să pregătească mâncãruri ce vor avea ca ingredient principal cartoful.

Directorul Vajda Lajos a menționat că regulamentul concursului nu s-a schimbat față de anii anteriori. Astfel, juriul, compus din membri ai Ordinului Cavaleresc Gastronomic „La foc liber”,   va puncta echipa (ținuta, organizarea, buna dispoziţie), pregătirea ingredientelor, pregătirea mâncărurilor, gustul şi prezentarea generală a preparatelor, dar şi decorarea mesei (aspect, decorare, folosirea de produse tradiţionale, originalitate), prezentarea meniului şi modul de servire.

Taxa de participare va consta două sticle de vin (o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb).

Informații suplimentare în legătură cu înscrierile la acest eveniment pot fi aflate contactându-i pe organizatori sau accesând site-ul www.festivalulcartofului.ro.

În lunile următoare, în judeţul Covasna se vor organiza mai multe evenimente gastronomice. Spre exemplu în luna septembrie, în staţiunea Covasna este programat să se desfășoare „Festivalul preparatelor la ceaun”, iar în luna octombriev „Parada cârnaților” și”Festivalul Verzei”, la Sfântu Gheorghe.

Vom reveni cu informații.

Ana Alina Costache

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail