Elevi ai șase școli din țară și din Republica Moldova au transformat legumele și fructele în sculpturi, arătând că arta carving –ului, veche de mii de ani, îi fascinează.
„Carving” (care în engleză se referă la „to carve” – a grava, a sculpta) este o artă veche de mii de ani, despre ale cărei origini se discută foarte mult timp și astăzi. Indiferent unde își are originile, cert este că această artă acaparează din ce în ce mai multe persoane.
Pentru Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, sculptatul în fructe și legume nu este o noutate. Cadrele didactice și elevii unității de învățământ au început să deslușească tainele acestei arte cu câțiva ani în urmă, când, într-o vizită la o școală parteneră, din Chișinău, au participat la sesiuni de carving și au primit în dar o trusă de lucru. De atunci, au tot exersat și și-au propus să participe la cât mai multe schimburi de experiență.
Zilele Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, începute de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena, au reprezentat o ocazie potrivită în acest sens.
Elevi din școala gazdă, dar și din alte cinci școli din țară și din Republica Moldova, au participat la o sesiune de carving, creând, sub îndrumarea maiștrilor instructori, cu multă răbdare și pasiune, sculpturi care mai de care mai frumoase.
„Șase școli din Republica Moldova, Galați, Sinaia, Predeal, Brașov și Sfântu Gheorghe, reprezentate de directori, profesori, maiștri instructori și elevi au reușit să facă o activitate pe parcursul a câtorva ore care să impresioneze invitații la Zilele școlii Constantin Brâncuși. Dar și mai impresionați au fost ei, cei care au desfășurat activitatea deoarece, chiar dacă fac parte din culturi organizaționale diferite, au reușit să conlucreze și să creeze piese de artă minunate! Mulțumim colegilor de la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău care si de data aceasta ne- au oferit ocazia să învățăm arta sculpturii in legume și fructe de la ei! Respect!”- a transmis directorul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, prof. Carmen Tordai, la finalul activității.
Ana Ciorici COSTACHE