Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe va organiza un curs de gătit, adresat copiilor cu vârsta între 10 și 15 ani. Înscrierile se realizează până vineri, 3 martie (a.c.).
Cursul se va desfășura la Sfântu Gheorghe și în Târgu Secuiesc, fiind structurat în zece întâlniri, de câte patru ore, în zilele de sâmbătă.
„Scopul nostru este prezentarea utilității și promovarea profesiei de bucătar, în rândul micilor cursanți. Este un curs distractiv, care îmbină în mod armonios cunoștințele și aptitudinile de bază și creativitatea individuală. În timpul cursului copiii, vor învăța cum trebuie să lucreze în bucătărie, la ce trebuie să fie atenți, care sunt ingredientele naturale și sănătoase, precum și principiile de bază ale pregătirii diferitelor preparate.”- a declarat, pentru „Mesagerul de Covasna”, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe, Gáj Nándor.
Atelierele se vor desfășura în laboratoarele Liceului Tehnologic „Gábor Áron”, din Târgu Secuiesc și al Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, din Sfântu Gheorghe, instituții partenere în derularea acestui curs, se arată în afișul de promovare a evenimentului. Formator va fi Csuri Antal, bucătar profesionist ce are peste 30 de ani de experiență în domeniu.
La finalul cursului, copiii vor pregăti și servi un meniu prin care vor arăta ceea ce au învățat.
Înscrierile se realizează până în data de 3 martie (a.c.). Detalii pot fi aflate prin email la adresa [email protected], prin email transmis prin intermediul https://artecovasna.ro/contact/ sau la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe.
Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, ce funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna, şi-a deschis porţile în 1968 și împlinește, în 2023, 55 de ani de la înființare. Activitatea instituției este axată pe două mari secțiuni: secțiunea de educație culturală și cea de formare profesională (educație a adulților).
În ceea ce privește componenta de educație culturală, pe lângă cursurile de educație permanentă, la care participă 613 de cursanți la 35 de secții, în 17 localități din județ, se dorește oferirea a cât mai multe oportunități de dezvoltare: ateliere, proiecte, tabere și concursuri, iar în ceea ce privește componenta de formare profesională a adulților, oferta Școlii Populare de Arte și Meserii cuprinde organizarea a numeroase cursuri, printre care: croitor, formator, animator centre de vacanță, ospătar. Detalii despre planurile pentru acest an și agenda Școlii Populare de Arte și Meserii pot fi aflate din materialul nostru recent, https://mesageruldecovasna.ro/cursuri-proiecte-si-concursuri-printre-planurile-scolii-populare-de-arte-si-meserii-pentru-anul-2023/.
Ana CIORICI COSTACHE