În perioada 9.09.2017-17.12.2017 s-a desfășurat în școala noastră Proiectul Educațional ‘’ȘCOALA MEA FRUMOASĂ’’, inițiat de domnul director al școlii Petcu Cătălin Vasile, având ca responsabil de proiect pe doamna director-adjunct Tohănean Iuliana Daniela și pe d-na profesoară Suciu Laura.

Proiectul și-a propus utilizarea imaginației copiilor claselor primare și gimnaziale care au primit un spațiu pe holurile școlii destinat realizării expoziției cu rol, atât de înfrumusețare a spațiilor cât și de exploatare a subiectului.

Întrebat fiind domnul director de unde a avut ideea acestui proiect, mărturisește că ,,ideea acestuia rezidă din necesitățile de zi cu zi ale elevilor ce sunt cuprinși în procesul instructiv-educativ din școala noastă. Mediul în care își desfășoară activitățile este, sau ar trebui să reprezinte un mediu inspirațional, plăcut, plin de elemente familiare în care copiii nostri să se poată regăsi. Pavazarea să fie mai aproape de inima copilului.

Câștigătorii, elevii clasei a III-a B conduși de învățătoarea lor, Zbarcea Annemari Ioana, au realizat un ansamblu format dintr-o bancă veche, recondiționată și apoi pictată cu personaje și tablouri din textele studiate la orele de curs și un copac realizat din filele unor manuale ieșite din uz. Alături de acestea copiii au transpus în culoare ceea ce înseamnă pentru ei școala. Desenele au fost însoțite de diverse mesaje. Deasupra ,,copacului” s-a așezat într-o ramă, o carte deschisă cu sloganul: Școala mea frumoasă, mă va crește mare! Toate elementele ansamblului au o puternică încărcătură simbolică.

Copiii s-au implicat cu toată ființa lor în acest proiect.

,,Noi am dorit prin acest concurs nu doar să înfrumusețăm holurile școlii,  ci să scoatem în evidență, prin creativitatea și bogăția gustului nostru estetic, nota pregnantă de slogan: ȘCOALA MEA FRUMOASĂ, MĂ VA CRESTE MARE! Noi credem că tocmai acest lucru ne-a făcut câștigători”, mărturisește doamna învățătoare.

Domnul director Petcu Vasile Cătălin a fost întrebat care au fost criteriile după care s-a jurizat concursul? Răspunsul acestuia a fost că juriul, format din profesori de specialitate a ținut cont de originalitate, respectarea temei, încadrarea în timp și spațiu, coeziunea diriginte/elev și mod de prezentare.

Din totalul de 19 clase participante, însumând tot atâția profesori și circa 200 de elevi, clasa a III-a B, dând dovadă de multă determinare, a obținut premiul I și astfel beneficiind de ,,excursia de vis” cum au denumit-o elevii. În cadrul acesteia au fost vizitate trei muzee, Cetatea Domnească, Turnul Chindiei, Mănăstirea Dealu, Catedrala Mitropolitană, Grădina Zoo și……locația cea mai așteptată Orășelul Copiilor, cu atractivele locuri de joacă și impunătorul brad.

Cheltuielile au fost suportate de direcțiunea școlii din fondurile  strânse pentru proiect.

Activitate a avut un real succes, stârnind interesul și imaginația elevilor. „Sufletul” acesteia, tânărul director Petcu Vasile Cătălin promite și pentru viitor proiecte cel puțin la fel de interesante.

 Autori:

 Anemari  Ioana Zbarcea

Ana -Maria Dobrinaș

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail