Aproximativ 200 de elevi de gimnaziu, de la mai multe unități de învățământ din județ, au participat vineri la Festivalul intitulat „Dans, muzică şi mişcare”- ce s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe, în organizarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan”. Manifestarea a avut ca scop socializarea elevilor și facilitarea realizării unui schimb de experiență între aceștia. . .

colan-2Aflat la a doua ediţie, Festivalul s-a derulat în cadrul unui proiect al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Colan”, realizat pentru ciclul gimnazial, cu finanţare de la Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Organizatorii au invitat, de această dată, patru școli, din Brateș, Zagon, Valea Mare și Bodoc, să participe la activitățile proiectului.

„Ne-am propus ca, prin acest proiect, elevii din mediul rural să se cunoască și să socializeze cu elevii din mediul urban, să-și împărtășească unii altora cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Ne-am propus consolidarea relațiilor dintre școli, stabilirea de noi parteneriate.” – a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan”, prof. Szőcs Emese.

În cadrul festivalului, elevii au prezentat, în sala de sport a Școlii „Nicolae Colan”, diferite programe artistice – dansuri populare, scenete, recitaluri. Programul evenimentului a cuprins și o competiție interșcolară – de fotbal, dar și activități comune, derulate în clasă.

„Cele patru școli au fost primite de către patru clase ale școlii noastre. Clasele gazdă au derulat activități comune cu clasele invitate, iar pentru partea de spectacol, fiecare școală implicată în proiect s-a pregătit cu un program. Am invitat și un dansator profesionist, care a dansat împreună cu cei 200 de copii implicați în proiect. După partea de spectacol, a avut loc un campionat de fotbal, între școli” – a declarat prof. responsabil de proiect, Szonda Kinga.

La final, s-au acordat diplome de participare, dar și cadouri, acestea din urmă fiind oferite prin sponsorizări.

„Deja avem idei pentru ediția următoare. Sperăm ca acest festival să devină o tradiție a școlii noastre.”- a spus directorul Szőcs Emese.

Evenimentul a fost bine primit atât de către elevi, cât și de către cadrele didactice.colan-1 

„Ne bucurăm că am fost invitați la această activitate (…). Copiii noștri s-au bucurat să pregătească un dans, sunt fericiți, socializează, ceea ce este foarte important. Ne bucurăm de primire și mulțumim școlii organizatoare!”- a declarat prof. Carmen Lazăr – de la Școala Gimnazială din Valea Mare.

Întrebată cum consideră că îi va ajuta pe elevi participarea la astfel de activități, prof. Carmen Lazăr a răspuns:

„În opinia mea, vor avea mai multă încredere în ei, își vor învinge timiditatea, vor învăța să își gestioneze emoțiile, ceea ce este foarte important; vor învăța să comunice cu copii pe care nu îi cunosc, ceea ce, este, de asemenea, foarte important; vor învăța lucruri unii de la alții. Mie mi se pare întotdeauna binevenită o asemenea activitate!”

La finalul evenimentului, am vorbit și cu prof. Adriana Cornea, diriginta clasei a VI-a A, de la școala gazdă – Școala Gimnazială „Nicolae Colan”. Întrebată în ce a constat pregătirea pentru festival, dumneaei ne- a răspuns:

„În primul rând, ne-am pregătit sufletește ca să ne primim colegii din școala parteneră. Am pregătit, cu clasa pe care o conduc ca diriginte – clasa a VI-a, primirea copiilor de la Școala Gimnazială din Valea Mare (…). Copiii au făcut tot ce au crezut că este mai frumos pentru a-i primi pe colegii lor. Pe de altă parte, am pregătit, cu clasa a V-a, o piesă de teatru: <<Pupăza din tei>>, după Ion Creangă (…). Am avut câteva săptămâni bune de repetiții (pentru spectacol –n.r.), dar cu mare drag și mare plăcere am realizat aceste lucruri.”

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail