. . Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a anunţat, ieri, că suspendă până în primăvara anului viitor acţiunile de protest de la hotelul ,,Montana” din staţiunea Covasna, începute în urmă cu aproape un an, în urma disponibilizărilor de personal făcute de această unitate balneară.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a precizat că decizia a fost luată de comun acord cu salariaţii concediaţi, prin urmare mitingul programat marţi în faţa hotelului nu va mai avea loc. ,,Imediat ce activitatea în acest hotel va fi reluată, adică în primăvara anului 2015, vom relua protestele, care vor dura până când se va restabili normalitatea şi legalitatea în această societate’, a declarat Vasile Neagovici.

El a menţionat că în perioada iernii va continua ,,să ducă la un bun sfârşit” procesele împotriva ,,măsurilor ilegale” ale conducerii hotelului, aflate pe rolul instanţelor de judecată. ,,Demersurile lor de aproximativ doi ani de zile de a constata nulitatea Contractului Colectiv de Muncă la Tribunalul Bucureşti şi ulterior la Curtea de Apel Bucureşti au eşuat, instanţele de judecată au constatat valabilitatea contractului. Practic, au constatat că cei vinovaţi de neacordarea multor drepturi salariale sunt aceşti patroni şi credem că într-o perioadă scurtă de timp vor fi obligaţi să acorde toate drepturile neacordate din perioada 2011, 2012, 2013 şi chiar în prezent”, a afirmat Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, atitudinea conducerii hotelului faţă de foştii angajaţi nu s-a schimbat nici după un an de zile în care s-au organizat aproape lunar acţiuni de protest.

Hotelul ,,Montana” a disponibilizat 35 de angajaţi în două etape, la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an, iar de atunci Sanitas Covasna a organizat numeroase acţiuni de protest, iniţial săptămânal, iar apoi lunar, încercând să determine conducerea acestuia să-i reangajeze. Sanitas acuză, printre altele, că angajatorul a recurs la concedieri în etape pentru a nu intra sub incidenţa ,,disponibilizărilor colective”, care ar fi presupus o procedură mai complicată şi nişte clauze favorabile celor concediaţi.

Hotelul ,,Montana” face parte din portofoliul Confederaţiei Sindicale ,,Frăţia”, dar este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani. Conducerea hotelului a declarat pentru AGERPRES că fiecare firmă privată este liberă să-şi stabilească politica şi strategia de marketing şi consideră că presiunile sindicatului sunt neîndreptăţite.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail