CCR Romania organizează, pentru a treia oară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Agenția pentru Protecția Mediului Covasna şi S.C. TEGA S.A., o campanie de colectare și reciclare a DEEE-urilor (deșeuri  de echipamente electrice şi electronice inclusiv  deșeuri de surse de iluminat – becuri și neoane), DBA portabile (deșeuri de baterii şi acumulatori portabili, de mică dimensiune).

În acest an, campania se va desfăşura în perioada  01 noiembrie 2017 – 05 iunie 2018, fiind așteptate să se înscrie grupe de grădiniță și clase de elevi și/sau grupe de elevi de 25-30 copii din toate unitățile de învățământ din județ.

Fiecare instituție de învățământ în care se vor constitui grupe participante la concurs va desemna un cadru didactic pentru a înlesni comunicarea între participanții la concurs și organizatori. Acesta va fi prezent la predarea DEEE-urilor (inclusiv deșeuri de surse de iluminat) și DBA portabile către reprezentatul S.C. TEGA S.A, iar cantitatea de DEEE și DBA predată se va înscrie  pe procesul-verbal de predare menționând clasa/grupa de elevi deponentă, greutatea și categoria deşeului.

Fiecare școală participantă la concurs va avea amenajat un punct de colectare, iar CCR Romania va sprijini si coordona întreaga acțiune prin suport financiar integral, sistemele de colectare (recipienți pentru DEEE, cutii de baterii, cutii de becuri) necesare și va asigura inclusiv acordarea premiilor. Susținerea campaniei de colectare va fi asigurata de Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, după cum se precizează în comunicatul de presă emis de către S.C.TEGA S.A.

Grupele de elevi care vor colecta cele mai mari cantități de deșeuri vor fi recompensate, premiile constând în câte o excursie, a cărei dată și locație va fi anunțată de către organizator ulterior. Locurile 1, 2 și 3 se vor stabili în funcție de tipul deșeurilor colectate, astfel: Locul 1 – pentru DEEE – exclusiv surse de iluminat; Locul 2 – deșeuri de baterii și acumulatori portabili (sub 3 kg/bucata); Locul 3 – pentru DEEE (deșeuri de echipamente elctrice, electronice și electrocasnice, cu excepția surselor de iluminat).

În regulamentul concursului se precizează că acordarea premiilor este condiționată de predarea unor cantități totale minim egale cu cantitățile colectate în campania de la ediția precedentă: 13.922 kg de deșeuri DEEE (echipamente electrice şi electronice), 643 kg de DBA (baterii şi acumulatori portabili de mică dimensiune) şi 492 kg de deșeuri de surse de iluminat (becuri și neoane). Cadrele didactice și clasele/grupele de elevi din instituțiile de învățmânt înscrise vor primi diplome de participare. Acțiunea de colectare este acreditată de Ministerul Educației Naționale.

Oana-Mihaela Bărzic

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail