
- autovehiculele deținute de societăți comerciale care au sediul pe aceste străzi;
- autovehiculele care efectuează transport de marfă către firmele situate pe aceste străzi, cu condiția prezentării documentelor de însoțire a mărfii;
De asemenea, autovehiculele care participă la lucrări de investiții publice în municipiu au acces fără a fi nevoie de autorizație specială.
***
Centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, care a fost construită în decurs de aproape doi ani din fonduri europene, a fost deschisă circulaţiei la mijlocul lunii octombrie 2024.
Drumul de centură, în lungime de 11,56 de kilometri, se desprinde din DN12 (E578) Braşov-Bacău, înainte de localitatea Coşeni, şi reintră în acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, după ce ocoleşte localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.
Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au precizat, la momentul inaugurării, că varianta ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe este „cea mai mare investiţie din judeţul Covasna din 1990 şi până în prezent”.
„Scopul investiţiei a fost de a degreva de trafic intravilanul municipiului Sfântu Gheorghe, de a reduce numărul de accidente prin preluarea unei părţi semnificative din traficul de tranzit, dar şi de a scădea emisiile poluante din localitate şi a îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi confortul participanţilor la trafic. Şoseaua îmbunătăţeşte şi legăturile între diferite localităţi din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creşterii vitezei de deplasare”, potrivit DRPD Braşov.
Maria Crețu-Graur
Sursa foto:https://www.facebook.com/PrimariaSfantuGheorghe/photos_by?locale=ro_RO