Conducerea Restaurantului Șugaș Sfântu Gheorghe, alături de angajați și invitați a sărbătorit, vineri, 10 ani de la inaugurarea localului, după ce acesta a fost preluat,  refăcut și modernizat de către domnul  Fulop Ladislau, om de afaceri  harghitean ce a ales să investeacă în  județul Covasna, după  23 de ani petrecuți în Austria.

„Acum 10 ani, mai exact pe 14 aprilie 2004  am deschis restaurantul Șugaș. După preluarea acestuia,  a fost nevoie să efectuăm lucrări de reparații și  de modernizare  care au durat 7 luni de zile, și care  au însemnat o investiție financiară destul de importantă.  Eu am zis că nu o să investesc în România,  și nu o să deschis niciodată restaurant, și totuși  acest lucru s-a întâmplat. După ce am stat și am lucrat  23 de ani în Austria unde  am făcut foarte multe lucruri -am lucrat la o firmă  farmaceutică dar și în asigurări, am deschis pensiunea Harghita în centrul Vienei,  care funcționarează și în prezent și este condusă de una dintre fiicele mele, Emoke.  Cu aceasta am dezvoltat  turismul, iar  banii pe care i-am strâns i-am investit în Sfântu Gheorghe” ne-a spus domnul Fulop Ladislau, fost profesor de sport din Miecurea Ciuc.

Acesta a menționat că în urmă cu 9 ani a decis să treacă afacerea pe numele celor 2 fiice ale sale, Emoke și Tunde, născute la Miercurea Ciuc, prima fiind cea care se ocupă de pensiunea Harghita din Viena iar cea de a doua angajată a Ministerului de Externe al Austriei.

La aniversarea de 10 ani a restaurantului Șugaș a fost  prezentă, alături de tatăl său,  și  Emoke, care ne-a spus, printre altele: „ Orașul Sfântu Gheorge avea nevoie de restaurantul Șugaș,  o emblemă a orașului în trecut,  iar tatăl meu a reușit să redea  acest local  care trebuie să rămână o emblemă și pe mai departe. Nu a fost ușor,  dar a reușit! Tatăl meu conduce afacerea din Covasna, deoarece noi avem mult de lucru, conducem pensiunea din Austria. (..) Eu vin destul de rar și stau puțin în România, motiv pentru  care nu pot spune prea multe lucruri, însă sunt fericită că am fost alături de tatăl meu care  a avut aproape oameni dragi, la acest eveniment important”.

Domnul Fulop Ladislau ne-a spus că acești 10 ani au însemnat multă muncă, multe realizări dar și unele lucruri mai puțin plăcute. Mulți dintre noi poate își mai amintesc că, la puțin timp după ce restaurantul Șugaș a fost redeschis, pe toate posturile de televiziune a apărut știrea că un bărbat a distrus interiorul localului, cu o drujbă.  „ După 2 luni de la inaugurare, cineva, nu se știe din ce motiv, a intrat cu drujba și  a distrus o parte din interiorul restaurantului. A aflat tot orașul, toată țara. Dar am trecut peste acel moment și încercăm să trecem peste toate, deși, de când a venit criza, e mult mai dificil. A  fost și zvonul cu toxiinfecția alimentară, lucru neadevărat care a fost infirmat ulterior de analizele efectuate de instituțiile abilitate. Însă, și după 5 ani de zile sunt oameni care încă mai fac reclamă negativă pornind de la acel incident nefast.  Dar am avut parte și de reclamă pozitivă, la nivel național, pragul restaurantului nostru fiind trecut de 4 ori de președintele Traian Băsescu, ultima dată în decembrie 2012” ne-a spus domnul Fulop Ladislau.

Potrivit acestuia, în acest moment, cel mai importat lucru îl reprezintă menținerea la un standard ridicat a serviciilor pe care le oferă clienților prin  intermediul hotelului și restaurantului Șugaș, dar și al Vilei Alpin pe care a a inaugurat-o la Comandău, în anul 2010.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail