Rețelele sociale sunt pline de poze cu prieteni care se relaxează la malul mării, stau pe terase și se fotografiază în peisaje care îți stârnesc invidia? Nu mai suferi în fața laptopului. Dacă bugetul nu îți permite o vacanță în locuri exotice, poți avea parte de relaxare pe litoralul românesc. Poți aranja lucrurile astfel încât să te bucuri de câteva zile cu soare la prețuri minime. Trebuie doar să fii atent la câteva detalii și o să ai parte de relaxare.

 

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a organiza un sejur cu bani puțini

 

Scurtează perioada de vacanță. În loc de 7 sau 8 zile alege un concediu mai scurt, de 5 zile. Vor fi mai mult decât suficiente pentru a-ți da un refresh. Vei plăti mai puțin pentru cazare, dar și pentru mâncare.

 

Închiriază o garsonieră într-o stațiune care are prețuri mai decente. Nu trebuie să te cazezi fix pe malul mării. În Eforie găsești, de exemplu, apartamente aproape de plajă pentru care o să plătești o sumă mult mai mică față de cât ai plăti în mod normal la un hotel sau o pensiune. Dacă vrei să ieși și mai ieftin, ia cu tine câțiva prieteni și închiriați un apartament. Dacă sunteți 4 persoane, poți găsi lejer 2 camere, pentru care să dai în jur de 500 de lei de persoană. Mai mult de atât, dacă veți merge cu mașina o să faci economie și la combustibil. Este important, de asemnea, să eviți luna iulie, deoarece prețurile pentru cazare sunt foarte mari.

 

Gătește-ți. Nu spune nimeni că trebuie să mergi cu “sarsanaua” de mâncare după tine, nici nu e indicat, când afară este cald, dar poți să îți gătești în concediu. Asigură-te că în garsoniera pe care o închiriezi ai frigider și aragaz. O oală cu ciorbă și un felul doi te vor scoate din încurcătură. Fiindcă e cald, e indicat să îți faci o cană mare cu limonadă și să o pui la rece. De asemena ar fi bine să cumperi un pepene din care să te înfrupți la gustare. Dacă ești cu alți prieteni, pregătiți micul dejun pe rând, astfel încât să te bucuri de o masă aranjată și de aroma cafelei pe care nu ai pregătit-o tu. Când vei ajunge acasă vei simți lipsa aerului de la mare, dar te vei putea bucura în continuare de un frappe sau o limonadă rece. Pentru asta ai nevoie multe cuburi de gheață și un frigider bun. Găsești frigidere de la ROMBIZ la prețuri accesibile și chiar te poți baza că îți vor ține băuturile reci.

 

Optează pentru rogojină sau prosop, deoarece pe litoralul românesc prețul unui sezlong este destul de piperat și, de multe ori, nu vine însoțit de nicio băutură. Așa că mai bine stai pe nisip și te bucuri de un cocktail pe plajă, cumpărat din banii pe care i-ai economisit

 

La final, dacă îți mai rămân ceva bani din bugetul stabilit pentru vacanță, fă o extravaganță și ia cina cu prietenii la un restaurant pe malul mării. Acolo, te poți delecta cu fructe de mare și pește proaspăt, preparate greu de găsit în restaurantele din alte zone ale țării!

 

sursa foto :Shutterstock.com

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail