. . La Centrul de  cultură Arcuș are loc  sâmbătă, 22 august 2015, la ora 18.00, 

în sala de concerte, recitalul prilejuit de aniversarea a 134 de ani de la nașterea muzicianului GEORGE ENESCU, susținut de Duoul pianistic  „Les Enharmoniques”, alcătuit de Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa.  Proiectul este prezentat de criticul muzical     Ecaterina Stan.

                                  

 În program:

George Enescu – aranjament Marius Sireteanu – Rapsodia Română nr. 1
Max Reger  – Șase  valsuri op. 22
Edward Gieg – Două  valsuri-capriciu op. 37
Franz Liszt – Rapsodia ungară nr 2

Prezentare Duo pianistic  „Les Enharmoniques”

         Cele două pianiste, Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa, au absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (studii de Licență și Masterat). În prezent sunt profesoare de pian principal la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

În aprilie 2012 formează duo-ul pianistic „Les Enharmoniques” devenind o prezență activă pe scenele de concert din țară: susțin recitaluri la Ateneul Român, Palatul Șuțu (în cadrul stagiunilor fundației ACCUMM), Biblioteca Metropolitană București, Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Școala Gimnazială de Arte nr. 5, Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Bușteni. În luna februarie 2013 au înregistrat 60 minute de muzică la televiziunea TvTrinitas.

În anul 2015 câștigă Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi din București și susțin un recital la ediția aniversara a Bucharest Music & Film Festival, organizat de ArCuB.

Repertoriul abordat este foarte divers și antrenant; acesta cuprinde lucrări ale compozitorilor: J. Strauss, A. Rubinstein, J. Brahms, Fr. Liszt, C. Saint-Saëns, G. Bizet, P. I. Ceaicovski, E. Grieg, G. Fauré, C. Chaminade, C. Debussy, S. Rachmaninov, M. Reger, M. Ravel, J. Ibert, G. Gershwin; duo-ul își completează constant lista repertorială.

Maria Indricău, născută în 1976, a absolvit Liceul de muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi a urmat apoi studiile la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (secţia Pedagogie muzicală şi secţia Instrumentală – pian principal, şi studii de Masterat).

A susţinut recitaluri în ţară (Bucureşti, Sinaia, Constanţa, Ploieşti, Cluj, Piatra-Neamţ) şi în străinătate la Stuttgart, Ljubliana în cadrul conferinţei D.A.A.D. (2010) şi la Bad Wildbad în cadrul Festivalului „Clara Schumann”(2011).

Începând din anul 2002 este profesoară de pian principal la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar în perioada 2007-2008 a colaborat în cadrul Centrului Cultural M.A.I.

Anamaria Biaciu-Popa, născută la Oradea în anul 1985, a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti. La Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a studiat la clasa profesoarei Veronica Gaspar, urmând şi cursurile de Masterat până în 2011. În prezent este profesoară de pian principal la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

Participă la Masterclass-uri de interpretare pianistică şi muzică de cameră atât în ţară (Bucureşti – Festivalul Internaţional „Micul Paris”, sub îndrumarea profesorilor Raluca Wagenhäuser şi Wolfgang Wagenhäuser), cât şi în străinătate (Italia, Austria, Germania, Luxemburg, avându-i ca profesori pe Dana Protopopescu, Liviu Prunaru, Alan Black, Sergej Maltsev). A susţinut recitaluri solo şi camerale în Bucureşti (Ateneul Român, Muzeul Naţional „Cotroceni”, Aula Palatului Cantacuzino, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Sala ArCub, Muzeul „C.I. Nottara”, Sala „Dalles”, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Palatul Şuţu, Centrul Cultural Maghiar, Teatrul Act), în Focşani, Buşteni, Piteşti, Comune di Tuscania-Italia, la Conservatorul din Luxemburg, Kulturzentrum Aixheim – Germania.

Din anul 2010 patricipă la înregistrări TVTrinitas şi susţine recitaluri alături de violoncelistul Eugen-Bogdan Popa, formând Duo Popa. Anul 2012 concretizează formarea duo-ului pianistic „Les Enharmoniques”, împreună cu Maria Indricău.

Interpretează fragmente muzicale în filmul „Efectul Genovese”, Casa de productie TVR (2013). În cadrul Colocviului Naţional de Muzicologie (Iaşi, 2014, 2015) publică două articole în volumele cu numerele IX și X ale Studiilor de Muzicologie ; in luna iunie 2015 publică un studiu in volumul colectiv „Botoşani, oraş al muzicii europene”.

  

Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un microbuz cu plecare la ora 17.30 din faţa Teatrului „Tamasi Aron” din Sf. Gheorghe.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail