Pianista Sînziana Mircea va susține mâine, 28 februarie (a.c.) un recital la Arcuș.

 

Evenimentul, organizat de Centrul de Cultură Arcuş va avea loc de la ora 18,00,  în sala de concerte a Castelului Szenkereszty.

În program sunt cuprinse: Sonata op 2 nr 3, Do Major – Ludwig van Beethoven, Patru Mazurci op 33 – Frédéric Chopin, Balada op. 23, nr. 1 – Frédéric Chopin, Danza de la Moza donosa-  Alberto Ginastera și Sonata nr 2 op 36 -Sergei Rachmaninov.

Centrul de Cultură Arcuș pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare de la ora 17.30 din faţa Teatrului.

 

Sînziana Mircea este studentă în anul IV la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania (Prof. Sheila Arnold). De asemenea, studiază la prestigioasa Accademia Pianistică Imola, Italia, la clasa Prof. Boris Petrushansky. În anul academic 2013/2014 a urmat și cursurile “Guildhall School of Music and Drama” din Londra, unde își va continua studiile din toamna acestui an cu o bursă integrală în cadrul programului de Masterat. La formarea sa au contribuit Prof. Christiane Karajev, Prof. Olga Szél,  Prof. Stela Drăgulin și Prof. Elena Dumitrescu. Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia. În iunie 2014, Sînziana a fost unul dintre bursierii acceptați la Piano Texas Academy & Festival organizat de Texas Christian University School of Music & Van Cliburn Foundation în Fort Worth, Texas, SUA. În anul 2014, juriul prezidat de Președintele Academiei Române a desemnat-o pe tânăra pianistă drept “Cel mai bun student român din străinătate – Categoria Arte”, în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate. De asemenea, tot în 2014, Sînziana Mircea a fost inclusă în “Top 100 de români care mişcă ţara prin puterea ideilor sau a faptelor lor”, realizat de Foreign Policy România, divizie a Washington Post. Înregstrari live din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio România Muzical, radiourile naționale din Polonia, Suedia, Norvegia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croatia, Slovacia etc. . Dintre cele mai recente premii pot fi menționate “Plathner’s Eleven Prize” la Rotary International Piano Competition, Palma de Mallorca,  “Liszt Prize” și “Münchner-Klavierpodium Prize” acordat de Viena Young Pianists. De asemenea, tânăra a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalitati, precum pianiștii Aldo Ciccolini, John Perry, Veda Kaplinsky, Peter Donohoe, Dan Grigore.

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail