Învață la aceeași școală, dar în clase și la specializări diferite, însă pasiunea pentru muzică îi aduce laolaltă, în atelierul de agricultură. Acolo, elevii care alcătuiesc fanfara Liceului Tehnologic „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe exersează, în afara orelor de curs.

Înființată în urmă cu aproximativ un an de către maistrul instructor în domeniul agriculturii, Fazakas Andrei, fanfara Liceului „Puskas Tivadar” din municipiu este compusă, în prezent, din 8 -9 elevi, din clase diferite. Nu au studii muzicale, dar au pasiunea pentru muzică.

„Eu nu am studii de specialitate, doar îmi place foarte mult muzica și am fost cândva solist vocal. Pot să zic că am muzica și în special muzica populară, în sânge (…). Anul trecut, m-am gândit să înființăm o formație muzicală. Am pornit cu cinci copii, iar acum avem cam 8-9 persoane în formație, care cântă la diverse instrumente. Toți elevii au venit din proprie inițiativă, nu din obligație! Cântăm din plăcere, pentru plăcerea noastră. Sper ca anul viitor să ajungem  să avem cam 15 membri, deoarece am aflat că în școală mai sunt copii care cântă, dar care nu au apucat să se înscrie.” – a declarat, ieri, coordonatorul formației, maistrul instructor Fazakas Andrei.

Potrivit acestuia, repetițiile au loc în atelierul de agricultură al Liceului, în afara orelor de curs.

Unii dintre membrii formației fac parte și din alte grupuri muzicale. Instrumentele la care cântă sunt fie personale, fie împrumutate.

„Majoritatea celor din formația noastră, cântă după ureche. Ei știu piese românești, maghiare, germane. Nu am avut concerte, ci am cântat doar în școală, la evenimentele de aici. Am susținut un program în cadrul săptămânii <<Școala Altfel>> aici, în incinta instituției. Anul viitor, la festivitatea intitulată <<Ultimul clopoțel>>, dorim să interpretăm noi, cu fanfara, imnul <<Gaudeamus Igitur>>. Visul meu este, ca în viitor, să ne adunăm cât mai mulți în această formație, să ajungem să fim cel puțin 20.” – a spus maistrul instructor Fazakas Andrei.

Elevii Liceului „Puskas Tivadar” au și alte posibilități de a se implica în activități extracurriculare și de a – și petrece timpul liber. În cadrul instituției, cei interesați pot participa și la activitățile din domeniul radioamatorismului, derulate în radioclubul „Puskas Tivadar” sau în sala de documentare. În urmă cu aproximativ un an, la același liceu a fost inaugurat un muzeu al telecomunicațiilor.

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail