În perioada 2-4 decembrie, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna, în parteneriat cu Primăria Sfântu aheorghe, Asociaţia Culturală şi de Tineret Regös şi Asociaţia de Tineret Ecou, organizează proiectul zdSHORTCUT – student contest.

Proiectul se adresează studenţilor din Sfântu Gheorghe plecaţi la studii în diversele centre universitare din ţară, acesta desfăşurându-se  sub forma unui concurs care promovează interacţiunea. Aşadar, se vor organiza echipe formate din 5 studenţi, dintre care maximum 2 trebuie să fie născuţi în Sfântu Gheorghe. Aceştia vor aduce cu ei, pe perioada 2-4 decembrie, încă 3 studenţi din centrul universitar în care învaţă.

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este crearea unei platforme de întâlnire pentru studenţi români şi maghiari, cu ajutorul unei întreceri în cadrul căreia  îşi pot demonstra abilităţile privind rezolvarea problemelor, dar totodată  îşi pot testa curajul, stăruinţa şi caracterul într-o mică comunitate, echipa.

„Concursul este conceput pentru a cunoaşte cumva oraşul, pentru a încerca să interacţioneze cu destul de multe  activităţi interesante pe care le propune Sfântu  Gheorghe. Tinerii studenţi vor interacţiona cu teatrele, cu biblioteca, cu ansamblurile de dans, cu sportul etc. Programul este gândit pentru a fi interactiv. Bineînţeles, vor avea parte de provocări, vor trage la sorţi la care dintre instituţii se duc. Ideea e să interacţioneze cât mai mult cu oraşul Sfântu Gheorghe, aşa cum este el în ansamblul format dintr-o comunitate de maghiari şi români deopotrivă”, ne-a explicat Mădălin Guruianu, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local, şi totodată, unul dintre organizatori.

Concursul este conceput pentru 16 echipe. Potrivit organizatorilor, 4 echipe trebuie să fie formate din studenţi care învaţă la universităţile din Cluj-Napoca, alte 4 echipe din studenţi care învaţă la universităţile din Braşov, 3 echipe formate din studenţi care învaţă la universităţile din Bucureşti, 3 echipe formate din studenţi care învaţă la universităţile din Târgu Mureş, o echipă formată din studenţi care învaţă la universităţile din Timişoara sau Odorheiu Secuiesc sau Gheorgheni, şi o echipă formată din studenţi care învaţă la universităţile din Miercurea Ciuc.

Găzduirea studenţilor musafiri este responsabilitatea celor doi participanţi originari din Sfântu Gheorghe. Pe durata concursului, organizatorii asigură o masă caldă pe zi, iar la sfârşit promit multe premii. În plus, în ultima zi aceştia le-au pregătit tinerilor studenţi o mulţime de activităţi relaxante, în mai multe puncte din oraş considerate puncte de atracţie (Piscina oraşului,  Bowling Center etc).

Doritorii se pot înscrie la  concurs până în data de 21 noiembrie, trimiţând un e-mail la adresele [email protected] sau [email protected]: „Nu există taxe de înscriere,  dar organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege concurenţii pe baza CV-urilor şi a unor scrisori de intenţie pe care aceştia le vor înainta către organizatori, pentru că evident, ne dorim oameni care sunt din Sfântu Gheorghe, cel puţin doi dintre ei, dar care au ceva de oferit acestui oraş. În acelaşi timp, şi oraşul vrea să-i  premieze cumva cu această ocazie oferindu-le trei zile, după părerea noastră, pline de distracţie şi de interacţiune cu mai multe lucruri cu care ne mândrim în acest oraş”, a încheiat Mădălin Guruianu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail