R.M.N., cel mai nou film semnat Cristian Mungiu, va putea fi văzut într-o proiecție specială la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe astăzi, 7 iunie, începând cu ora 19.00.
Regizorul și actorii Deák Zoltán și Boros-Piroska Klára vor fi prezenți la eveniment, iar la finalul proiecției vor răspunde întrebărilor spectatorilor.
Biletele sunt disponibile pe www.arta.cityplex.ro/ro/bilete.
În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de Csilla, iubita din tinerețe pe care arde să o revadă.
Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.
R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.
Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.
Partener oficial pentru lansarea filmului în România: Unicredit Bank
Partener: Dacin Sara, Centrul Național al Cinematografiei
Partener media: Europa FM
Mai multe detalii puteți găsi pe:

Sursa: https://www.facebook.com/ArtaMuvesz

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail