Să vorbim despre bani și bănci” este un proiect de educație financiară dedicat elevilor din toată țara. Inițiat ȋn 2010, odată cu Expoziția EURO a Băncii Centrale Europene găzduită ȋn sediul Băncii Naționale a Romȃniei, acest demers educațional se adresează elevilor din ciclurile de ȋnvățămȃnt primar, gimnazial și liceal.

Pȃnă ȋn prezent, la nivelul județului Covasna, s-a inițiat un dialog direct cu peste 600 de elevi și profesori, referitor la istoria banilor, a monedei naționale și a Băncii Naționale a Romȃniei, atribuțiile băncii centrale, elementele de siguranță și viața bancnotelor. Mai mult decȃt atȃt, Banca Națională a Romȃniei ȋn colaborare cu Monetăria Statului și Imprimeria Băncii Naționale a Romȃniei a realizat scurte metraje ce oferă răspunsuri referitoare la momentul apariției leului, originea leului sau la procesul de fabricare a banilor.

Obiectivul principal al activităților din cadrul proiectului  “Să vorbim despre bani și bănci” este de a contribui la formarea generațiilor viitoare și de a permite absolvenților să-și lărgească orizontul de dezvoltare personală, ȋn special ȋn domeniul financiar-bancar.

Având experiență acumulată în derularea proiectelor educaționale încă din anul 2009, Banca Națională a Romȃniei a fost invitată în 2014 să participe alături de Ministerul Educației, Junior Achievement, Child&Youth Finance International și Visa International la programul international Global Money Week (Săptămȃna Mondială a Banilor). Datorită activităților de educație financiară desfășurate la toate sediile Băncii Naționale a Romȃniei din țară, în care au fost implicați peste 6000 de elevi, România a câștigat în luna mai 2014 marele trofeu „Global Money Week Award” pentru Europa, într-o ceremonie desfășurată la sediul ONU din New York.

Banca Națională a Romȃniei, Agenția Brașov, ȋn colaborare cu Inspectoratul  Școlar Județean Covasna, derulează  ȋn permanență proiectele educaționale adresate elevilor ȋn vederea cunoașterii istoriei Băncii Centrale și a particularităților monedei naționale, precum și ȋn vederea ȋnsușirii unor noțiuni specifice domeniului financiar-bancar.

. .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail