. . arhitecturaCele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani de arhitecţi din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea vor fi prezentate săptămâna aceasta la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei expoziţii itinerante.

Potrivit organizatorilor Bienalei [arhitectura.6], în concurs au fost înscrise 82 de proiecte, iar după etapa de preselecţie au rămas 56, care vor fi prezentate în fiecare dintre cele şase judeţe. Concursul a fost structurat pe şapte secţiuni – design de obiect, amenajare interioară şi scenografie, proiecte de „sertar” nerealizate, arhitectura spaţiului public, arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie, arhitectura patrimoniului cultural, restaurate, reabilitate şi arhitectură locuinţe.

„Scopul principal al Bienalei [arhitectura.6] este recunoaşterea excelenţei în practica de arhitectură contemporană. Selectarea celor mai bune proiecte din ultimii doi ani ale arhitecţilor judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea, premierea lor şi expunerea publică sunt nucleul programului (…) Proiectele au fost selectate de un juriu prestigios, format din 5 arhitecţi şi un jurnalist (…), iar jurizarea finală a avut loc la Târgu Mureş, pe 2 septembrie fiind anunţate proiectele nominalizate şi câştigătoare la fiecare secţiune (…) Expoziţia este prezentată pe rând, timp de câteva zile, în fiecare dintre cele 6 judeţe. Sfântu Gheorghe este cea de a patra staţie şi este acompaniată de diverse programe care pun în dialog arhitectura şi societatea”, se arată într-un comunicat de presă al Ordinului Arhitecţilor din România, remis miercuri AGERPRES.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe pe data de 23 septembrie, de la ora 17,00, în prezenţa preşedintelui Ordinului Arhitecţilor filiala Braşov-Covasna-Harghita, Johannes Bertleff.

Sâmbătă, de la ora 11,00, este programat un atelier de fotografie coordonat de arhitectul-fotograf Andrei Mărgulescu din Bucureşti, la Spaţiul de Artă Contemporană Magma din Sfântu Gheorghe, iar duminică, de la ora 10,00 va avea loc un atelier de scenografie pentru copiii între 6 şi 11 ani, în foaierul teatrului „Andrei Mureşanu”, la ambele evenimente participarea fiind gratuită.

AGERPRES/Oana Mălina Negrea

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail