În cadrul proiectului ,,Tineret în acţiune”  finanţat de Consilul Europei, proiectul „Metode de educaţie non-formală” depun  de către Asociaţia Şcolii „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe,  la  termenul din 1 octombrie 2013,  a fost declarat eligibil şi câştigător.

Coordonatorul proiectului,  doamna Gruman Rozalia,  ne-a spus că acest proiect a mai fost depus anterior, în două rânduri,  la finalul anului 2012 şi la începutul anului trecut, şi, deşi a fost admis şi declarat eligibil, acesta nu a primit finanţarea necesară, din lipsă de fonduri. Însă, potrivit acesteia, nu s-au dat bătuţi, şi bine au făcut, deoarece „ a 3-a oară a fost cu noroc”.

„Câştigarea acestui proiect internaţional nu este întâmplătoare. Am acumulat multă experienţă  în scrierea şi derularea  proiectelor locale şi naţionale, însă acesta este primul mare proiect internaţional câştigat. Obiectivul nostru principal este deschiderea spre Uniunea Europeană, stabilirea unor parteneriate cu ţările participante, spre beneficiul elevilor şi cadrelor didactice. În timpul proiectului se va acorda o atenţie sporită realizării unui ghid ce cuprinde cele mai eficiente metode şi tehnici de educaţie non-formală, ce va putea fi folosit în cadrul unor opţionale sau chiar la lecţii. Dorim ca în noul an şcolar acest ghid să ajungă la toate unităţile de învăţământ din judeţul Covasna” a declarat directoarea Şcolii Gimnaziale „Ady Endre”, doamna Gruman Rozalia.

Aceasta a menţionat că proiectul  care se va desfăşura  în perioada 12-19 aprilie  a.c., are ca temă metode şi tehnici de educaţie non-formală. Participanţii sunt cadre didactice, responsabili cu educaţia tinerilor, precum şi voluntari din 11 tări. Astfel, specialişti în educaţia non-formală din Gruzia, Bulgaria, Italia, Malta, Republica Moldova, Ucraina, Portugalia, Armenia, Azerbaidjan şi Ungaria îşi vor împărtăşi experienţa în acest domeniu extrem de important al educaţiei, la Sfântu Gheorghe.

Asociaţia ,,Împreună pentru Şcoala Ady Endre” a fost înfiinţată la finele anului 2008,  la iniţiativa cadrelor didactice şi a părinţilor cu scopul de a atrage finanţări extrabugetare prin proiecte naţionale şi internaţionale.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail