24 de proiecte au fost selectate şi au obţinut finanţare în cadrul componentei Arii naturale protejate a programului Spaţii Verzi. Două dintre aceste proiecte aparţin unor organizaţii din judeţ.

Din cele 94 de cereri sosite, 24 de proiecte au fost selectate şi au obţinut finanţare în cadrul programului „Spaţii Verzi”, la categoria „Arii naturale protejate”.

Componenta de finanţare „Arii Naturale Protejate” urmăreşte promovarea şi popularizarea ariilor protejate din România, cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, a comunităţilor locale precum si a custozilor/administratorilor de arii protejate.

Valoarea totală de a finanţărilor acordate în cadrul acestei componente este de 412.842 lei.

Două organizaţii covăsnene se numără printre câştigători. Este vorba despre Asociaţia Speo-Turistică şi de Protecţia Naturii Lumea Pierdută, din Baraolt, şi Fundaţia „Pro Natura” din Ozun.

Programul “Spaţii Verzi” a fost lansat în anul 2006,  de MOL Romania în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat,  prin programul pilot denumit “Şcoli pentru mediu”. Acest program a urmărit implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de împădurire şi de amenajare a spaţiilor verzi.

Programul a cuprins două categorii de finanţare: „Spaţii verzi urbane” şi „Arii naturale protejate”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail