Programul „Iniţiere în sport”, finanţat de Primăria Sfântu Gheorghe în scopul dezvoltării sportului de masă, în care vor fi incluşi aproape 2.000 de preşcolari şi şcolari, a fost lansat oficial joi, la noua arena sportivă din municipiu.

Primarul Antal Arpad a declarat că obiectivul acestui program este, în primul rând, de a sprijini dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copiilor iar, în al doilea rând, de a le facilita, pe viitor, accesul către sportul de performanţă.

„Pentru mine este important ca această arenă sportivă să fie în circuitul intern al oraşului şi să fie folosită full time de copii şi sportivi. Important este ca în această arenă să fie viaţă. Dorim să formăm o cultură a sportului, a mişcării. Ştim că majoritatea bolilor au în spatele lor sedentarismul, viaţa statică pe care o trăim, dar dacă îi facem pe copii să iubească sportul şi mişcarea, atunci poate îi vom mobiliza şi pe părinţi şi vom avea un oraş cu cetăţeni sănătoşi. Acesta este scopul nostru, să investim în locuitorii oraşului (…), este o investiţie pe termen lung, care merită cu prisosinţă”, a declarat primarul Antal Arpad.

Programul, care se adresează preşcolarilor şi şcolarilor mici, şi anume, copiilor de grădiniţă aflaţi în grupa mare, precum şi copiilor din clasele pregătitoare şi clasele I care frecventează unităţile şcolare de stat din Sfântu Gheorghe, se va derula în parteneriat cu Asociaţia „Pinguinii regali” şi va fi finanţat în anul 2017-2018 cu suma de 520.715 lei din bugetul local, banii urmând să fie folosiţi pentru transportul copiilor, închirierea sălii, asistenţă medicală, plata antrenorilor şi închirierea echipamentelor.

Potrivit managerului de proiect, Miklós Ervin, copiii vor fi iniţiaţi în mai multe sporturi, printre care patinaj, hochei, baschet, fotbal şi înot, programul fiind gândit, în perspectivă, pe o perioadă de şase ani.

Arena sportivă, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată la începutul lunii septembrie. Lucrările au început în 2014 iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi 20% din bugetul local.

Autorităţile locale şi-au propus ca în vecinătatea acesteia să construiască un patinoar artificial, precum şi mai multe terenuri de fotbal.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail