La sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna a avut loc marți, 27 martie a.c., evenimentul de lansare a   programului „Fii Antreprenor în Transilvania”.

În cuvântul său de deschidere, președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György, i-a salutat pe cei aproximativ 70 de participanți, atât în calitate de gazdă a evenimentului cât și ca partener al consorțiului care derulează acest proiect. El a prezentat pe scurt partenerii și parametrii proiectului.

Proiectul este implementat de Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Covasna și OTP Consulting România Srl. Potrivit acestuia, obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita însușirea unor cunoștințe antreprenoriale și înțelegerea modului de elaborare a unui plan de afaceri, prin participarea la cursuri gratuite, la sfârșitul cărora se poate obține un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Educației. În același timp, proiectul asigură și o componentă de finanțare nerambursabilă pentru cele mai reușite planuri de afaceri realizate pe parcursul cursului de formare.

Edler András-György a  menționat că deși există cca 50 de astfel de programe în Regiunea Centru, acest consorțiu format din două camere de comerț, care sunt conectate permanent la mediul de business, și o firmă multinațională cu o prezență de 10 ani în România, specializată pe realizarea de planuri de afaceri și atragerea de fonduri europene, este chiar combinația ideală pentru a derula un astfel de proiect, având în vedere că au toate informațiile relevante, informații pe care le vor transmite către cei care aleg să meargă alături de ei.

La eveniment a participat și doamna Cristina Ionescu, directorul Direcției Strategii, Politici și Programe din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României. În cuvântul său, acesata i-a încurajat pe cei prezenți să îndrăznească să viseze și să aibă curajul să-și ducă visele  la  îndeplinire. Ea a subliniat că ambiția este cheia succesului, pentru că numai prin ambiție se pot atinge obiectivele propuse.

La rândul său, Olti Ágoston, directorul firmei OTP Consulting Srl a explicat, în discursul lui, că față de alte proiecte prin care se pot obține fonduri nerambursabile, participanții  la programul „Fii Antreprenor în Transilvania” nu vor fi lăsați nici o clipă singuri, ei vor beneficia pe tot parcurs de sfaturile specialiștilor, începând de la întocmirea planului de afaceri și până la alegerea tipului de societate (PFA, SRL, cu TVA, fără TVA etc.) prin care se pune în practică planul de afaceri. Sprijinul specialiștilor continuă și pe parcursul funcționării societăților, pe tot parcursul perioadei de implementare de 18 luni.  Acesta  a subliniat și faptul că OTP are experiență, deoarece a implementat cu succes mai multe proiecte de acest fel.

Managerul de proiect, Miklós István, a prezentat principalele date și informații tehnice despre program. În cadrul programului vor fi sprijinite un număr de740 de persoane să își dezvolte competențele antreprenoriale, și se va acorda finanțare nerambursabilă de maximum 34.200 euro/proiect, pentru cele mai bune 89 de planuri de afaceri selectate dintre cele elaborate de participanții la cursul de competențe antreprenoriale.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: www.antreprenortransilvania.ro, unde se pot face și înscrierile în program.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail