Programul Com’ON Sepsi, lansat în anul 2019 de către autorităţile locale din Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina tinerii să se implice activ în viaţa comunităţii, va continua în lunile noiembrie şi decembrie cu şase proiecte la care participarea publicului este gratuită.

Potrivit iniţiatorilor programului, printre acestea se numără o acţiune de plantare de copaci, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilităţi, precum şi diverse activităţi organizate în preajma Crăciunului.

„Pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie au fost implementate aproape douăzeci de iniţiative Com’ON Sepsi în domeniile comunitate, mediul de viaţă, cunoştinţe, creaţie şi stil de viaţă, adresându-se unui public foarte divers, de vârste şi interese diferite din Sfântu Gheorghe. Din fericire, locuitorii oraşului nostru nu vor rămâne fără programe nici în lunile noiembrie şi decembrie, întrucât iniţiativele rămase se vor desfăşura până pe 10 decembrie. În aceste luni, accentul va fi pus pe pregătirea pentru Advent, în timp ce alte evenimente includ prelegeri şi ateliere educaţionale pe diverse teme, activităţi pe protecţia mediului, evenimente sportive şi programe pentru persoanele în vârstă”, se menţionează într-un comunicat de presă, postat pe pagina comonsepsi.ro.

Astfel, în data de 9 noiembrie, echipa SepsiERT va organiza evenimentul „Plantează un copac pentru Sfântu Gheorghe”, pe 11 noiembrie echipa RAW va organiza „Atelierul de cafea” la BorBrigad, iar în zilele de 13 şi 14 noiembrie, echipa „Tineri pentru bătrâni” va construi hrănitori pentru păsări împreună cu persoanele vârstnice de la Complexul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului „Acolo unde cântă păsărelele cu glas fără pereche”.

Tot luna aceasta se va desfăşura şi seria de evenimente „Ascultă, vezi şi imaginează-ţi!”, iniţiată de echipa MasKent MasKEP(P) cu scopul de a sensibiliza copiii cu privire la problemele cu care se confruntă zi de zi persoanele cu deficienţe de vedere, auditive sau de mobilitate. Acţiunea va continua pe 3 decembrie, de Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi, cu o expoziţie de artă în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

În cadrul programului Com’ON Sepsi, în luna decembrie va avea loc şi iniţiativa „Flacăra iubirii”, în cadrul căreia copiii din Câmpul Frumos vor realiza coroniţe de Advent şi le vor dărui persoanelor vârstnice din comunitate, iar echipa Advent Sepsi va organiza o seară de jocuri de societate în cadrul proiectului „Youthfest – Advent”.

Iniţiatorii programului au subliniat că evenimentele sunt deschise tuturor cetăţenilor municipiului, iar participarea este gratuită.

Programul de bugetare participativă Com’ON Sepsi, ajuns la cea de-a cincea ediţie, a fost iniţiat de Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul PONT şi Primăria Sfântu Gheorghe, cu scopul de a încuraja implicarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani în viaţa comunităţii, prin diverse proiecte iniţiate şi derulate de ei. Proiectele înscrise în program au fost supuse votului publicului, iar cele declarate câştigătoare au fost finanţate de autorităţile locale cu câte 3.000 de lei.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail