În localitatea  Vâlcele va avea loc o acțiune inedită intitulată „Bunătate și Dăruire”, prin intermediul căreia Anca Dragalina, fotomodel și actriță foarte apreciată în Tokio, își va vinde o parte din colecția vestimentară și de accesorii  strânsă în urma reprezentațiilor la care a luat parte pentru marile case de modă, în vederea strângerii fondurile necesare ajutorării copiilor  și a persoanelor vârstnice  care au o situație financiară precară, precum și a membrilor Asociației Distroficilor Musculari din localitate.

Despre această acțiune am stat de vorbă cu Anca la Pensiunea SilvAnka din Vâlcele, a cărei proprietară este și unde va organiza, în periaoda 31 iulie-1 august, evenimentul Bunătate și Dăruire”.

Anca, spune-ne, te rog,  câteva cuvinte despre tine.

M-am născut în Brașov și am început să cochetez cu modelingul de pe la vârsta de 17 ani.  Între timp am avut diferite joburi pentru a-mi ajuta mama, având o copilărie și o viață destul de grea, ca să spun așa. La vârsat de 23 de ani  am avut posibilitatea să plec în Tokio, cu un contract de hostees. După ce am primit viza am început să învăț limba japoneză, m-am acomodat cu sistemul japonez, m-am înscris la mai multe agenții din Tokyo și am ales să fiu freelancer (liber profesionist-n.red). Practic eram propriul meu manager, am ajuns să negociez cu agențiile cu care lucram și  așa, încet, încet, am intrat și pe partea de actorie.  Am ajuns la un moment dat, din greșeală, la un casting de actorie, iar managerul agenției respective chiar m-a încurajat și mi-a spus: „Hai că se poate!” Am luat job-ul respectiv și de atunci  am început să joc în diferite drame japoneze, în reclame TV, ca asistentă TV și în diferite show-uri.

Cum ți-a venit ideea de a organiza această acțiune de adunare de fonduri, în cadrul campaniei pe care ai intitulat-o Bunătate și Dăruire?

Având o carieră de peste 20 de ani  ca model și actriță, am acumulat lucruri frumoase, de firmă- haine, încălțăminte, accesorii. O perioadă mare de timp le-am donat prietenelor,  apropiaților, dar  în  ultimii ani le-am păstrat și știam că într-o bună zi o să  găsesc o altfel de întrebuințare a  acestor lucruri. Și atunci, în acest an, când m-am hotărât să vin acasă, mi-a venit ideea organizării acestui eveniment  în urma  căruia voi vinde toate lucrurile pe care nu le mai folosesc și de care nu mai am nevoie- toate în stare foarte bună, iar din bani acumulați vom ajuta mai  multe persoane cu handicap din cadrul Asociației Distroficilor Musculari din România, aici în comuna Vâlcele, precum și copii săraci dar foarte buni la învățătură,  dar și  femei în vârstă din localitate care nu au pensii sau au pensii foarte mici.

Cum se va întâmpla, mai exact, licitația? Lucrurile vor fi postate pe un site sau unde se  pot vedea aceste produse pe care le scoți la vânzare?

Aici, în comuna Vâlcele, la pensiunea SilvAnka, care îmi aparține și e deschisă de 3 ani de zile, voi organiza  târgul în aer liber, timp de două zile, în 31 iulie și 1 august. Practic, voi expune toate produsele cu  prețuri modice dar și cu prețuri mai ridicate pentru că, așa cum spuneam, multe lucruri sunt de firmă- cu eticheta pe ele, cu certificatul  de garanție, etc.

Sunt sigură că la târgul organizat  se vor vinde mare parte dintre ele. Ce vei face cu cele care vor rămâne?

Probabil că pentru lucrurile care vor rămâne voi realiza un mic magazin de desfacere aici, la pensiune, sau online.

Ai o țintă privind suma care  ar rezulta în urma acestei acțiuni?

Nu pot să calculez și nici nu mă aștept la o anumită sumă. Dar, bineînțeles, cu cât vom vinde mai multe lucruri,  cu atât vom reuși să facem mai multe donații. Eu sper să vină cât mai multă lume din toată țara, care să achiziționeze cât mai multe lucruri. Acest eveniment nu va fi cu intrare, singura rugăminte este ca fiecare persoană care vine aici, la Pensiunea SilvAnka, să  achiziționeze un mic lucru, un mic obiect, accesoriu.

Acțiunea de strângere de fonduri va fi organizată timp de 2 zile.

Da, pe 31 iulie și 1 august, de la orele 12 până seara târziu. Trebuie știut că nu va fi doar târgul  de haine și accesorii, ci mult mai mult de atât. Astfel,  vom avea  și o expoziție de tablouri a renumitului pictor din județul nostru, Ramon Grosos, un vechi amic de-al meu, care va  dona două dintre tablourile expuse pentru vânzare, în licitație, iar banii încasați  îi  vom pune lângă ceilalți.  Și sculptorul Iacob Borzoș, din Vâlcele, își va expune, spre vânzare, obiectele frumos  sculpate de  el. Vom avea invitați de marcă- Trupa Compact, micul patriot Tudor Limbeanu, de la Vințu de Jos, Corul Voievozii Munților din localitate, în frunte cu părintele Vasile Tămaș, precum  și alți artiști din județul Brașov. În curând voi pune pe pagina mea de facebook numele tuturor invitaților.

Constat că în jurul acestei licitații este, de fapt, o întreagă activitate nu doar umanitară, ci și culturală.

Da, am gândit și ne dorim ca această activitate să fie cât mai amplă și ochii participanților să nu  se plictisească. Va fi muzică și voie bună, continuu, va fi mâncare  tradițională, vom face un  foc de tabără spre seară lângă care tatăl meu, George Negrea, ne va îndruma pașii de dans într-o horă.  Sperăm să vină cât mai multă lume, să ne simțim bine cu toții și  să facem aceste donații pentru această cauză.

Eu îți doresc mult succes, dragă Anca, și îmi exprim bucuria că tu, din preaplinul sufletului tău, îți dorești să aduci câte o rază de soare și în sufletele unor semeni din comunitate, care au nevoie de sprijinul celor din jur!

Maria Crețu-Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail