Ministerul Educației a anunțat, marți, primele rezultate  înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2024. 41,4% din totalul candidaților covăsneni care au susținut proba, au obținut note între 7 și 9,99, arată un raport al Ministerului.

Proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea 2024, a avut loc miercuri, 17 iulie (a.c.).

La nivelul județului, proba scrisă s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și la Colegiul Național „Szekely Miko”, din Sfântu Gheorghe.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, numărul candidaților înscriși  (cu drept de participare la concursul național de ocuparea posturilor/catedrelor din unitățile de  învățământ preuniversitar), a fost 467.

Potrivit aceleiași surse, numărul candidaților prezenți la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor / catedrelor posturilor/catedrelor din unitățile de  învățământ preuniversitar a fost 426 , 91,22(%) în sălile de concurs.

11 candidați s-au retras în timpul probei scrise, toți, din motive personale.

Nu au existat cazuri de candidați  eliminați de la proba scrisă și nici lucrări anulate, astfel că 415 lucrări scrise au fost scanate și încărcate în platforma de evaluare.

Din totalul celor 415 candidați înscriși în județ, ale căror lucrări au fost evaluate, 172 (41,45%) au note peste 7.

Nu s-au înregistrat note de 10. Tot 172 de candidați covăsneni au obținut note între 5 și 6,99  (41.45 %), iar numărul candidaților cu note sub 5 este 71 (17,10 %).

 

În ceea ce privește candidații absolvenți promoției anului curent, datele la nivel de județ se prezintă astfel: 46,7% au obținut note între 7 și 9.99, conform rezultatelor inițiale, arată datele  IȘJ Covasna.

Concursul s-a susținut la nivel de județ la 46 de discipline și traduceri s-au realizat la 32 de discipline, arată aceeași sursă.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului, a transmis Ministerul Educației.

La nivel național, dintre cei 28.468 de candidați cu note, 11.928 de candidați (41,9%) au obținut note peste 7 (dintre aceștia, 74 de candidați au obținut nota 10) – număr în ușoară creștere, comparativ cu anul trecut: 11.448 de candidați (între care și 127 de candidați cu note de 10);

  • 10.629 de candidați au obținut note între 5 și 6,99, consemnându-se o creștere semnificativă (37,34) față de anul trecut – 7.978 (33,45%), arată datele Ministerului.
    Când se depun contestațiile?

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail