Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat, joi seară, că va sesiza UEFA în legătură cu decizia luată joi de către Federaţia Română de Fotbal (FRF) privind rejucarea meciului dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova 1948.

Acesta a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că decizia este „scandaloasă” şi că „încurajează manifestările xenofobe pe stadioanele din România”.

„Vom sesiza forurile competente ale UEFA! Suntem profund indignaţi de faptul că Federaţia Română de Fotbal continuă să nu ia măsuri împotriva xenofobiei, ba, dimpotrivă, prin această decizie încurajează manifestările xenofobe pe stadioanele din România. Pentru noi, acest lucru este inacceptabil şi nu îl vom permite. Vom face apel la UEFA pe această temă, pentru că este o decizie scandaloasă, iresponsabilă şi inacceptabilă”, a scris primarul Antal Arpad.

Reprezentanţii Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au anunţat decizia FRF pe pagina de socializare a clubului, precizând că aceasta poate fi atacată în termen de 21 de zile.

Meciul Sepsi OSK- FCU Craiova 1948 se rejoacă. Decizia Comisiei de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a fost anunţată joi, 9 martie. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare (…) La 29 ianuarie, meciul dintre Sepsi OSK şi FCU Craiova 1948, din etapa a 23-a a SuperLigii, a fost suspendat definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor suporterilor echipei oaspete”, au precizat reprezentanţii Sepsi OSK pe pagina de Facebook.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail