Primăria Sfântu Gheorghe a renunţat la jumătate din suma repartizată de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna din cota de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar peste limita stabilită, banii fiind cedaţi în favoarea altor localităţi pentru derularea unor proiecte de dezvoltare de interes local sau regional.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, că suma de 2 milioane de lei, reprezentând 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar, a fost repartizată unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ în funcţie de populaţia fiecăreia, dar în aşa fel încât nicio localitate să nu primească mai puţin de 10.000 de lei
„Această sumă provine din încasare suplimentară la nivel naţional şi se repartizează în mod egal judeţelor (…), iar fondul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean se alocă pentru susţinerea programelor de dezvoltare. Având suma nu prea mare, noi ne-am gândit şi ne-am consultat cu toţi primarii să alocăm această sumă conform populaţiei din UAT-uri şi o să vedeţi că sunt unele decalaje pentru că primarii s-au înţeles între ei în diferite regiuni de a realoca aceste sume. De pildă, municipiului Sfântu Gheorghe i-ar fi revenit 500.000 de lei, dar 250.000 de lei i-a acordat altor regiuni”, a declarat Tamas Sandor.
Astfel, 50.000 de lei din cei 250.000 au fost repartizaţi comunei Bodoc pentru un proiect comun cu municipiul Sfântu Gheorghe, 70.000 de lei municipiului Târgu Secuiesc pentru susţinerea spitalului din localitate, 30.000 de lei comunei Ghelinţa pentru un adăpost de câini şi câte 50.000 de lei oraşului Baraolt, respectiv comunei Brateş.
Potrivit preşedintelui CJ, şi comuna Ozun a renunţat la 20.000 de lei în favoarea comunei Ilieni pentru realizarea unei lucrări de interes comun.
„În plus, ne-am uitat la sume şi ne-am înţeles ca nicio comună să nu primească mai puţin de 10.000 de lei. Ar fi fost Comandău şi Dalnic în această situaţie, dar nu vor avea nici ele o sumă mai mică”, a mai spus Tamas Sandor în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES