România rămâne țara europeană care cheltuiește cel mai puțin pentru sănătate pe cap de locuitor. Având în vedere insuficiența resurselor alocate sistemului de sănătate și lipsa unor repere unitare, corelate, legate de starea de sănătate a populației din România, Ministrul Sănătății propune schimbarea perspectivei de abordare a sănătății populației din tratarea bolii în prevenția ei.

“Nu știu dacă programul de prevenție va fi reluat sub aceeași formă, adică prin evaluarea stării de sănătate a populației, dar prevenția va fi, din punctul meu de vedere, o prioritate absolută în acest mandat.”, a declarat ministrul sănătății Eugen Nicolăescu.

În acest context, Societatea Naţională de Medicina Familiei, împreună cu Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie și Coaliția 52, cu asistența tehnică  a Academiei de Advocacy, inițiază audierea publică ,,Prevenția în sănătate – cine câștigă și cine pierde în sistemului de sănătate?”  în cadrul careia  îi invită pe toţi cei interesaţi să îşi exprime  punctul de vedere, în scris,  prin oferirea de răspunsuri și soluții argumentate la următoarele întrebări majore:

>  Cum va contribui medicina preventivă la îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România? Ce efecte pozitive și negative întrevedeți? Detaliați.

>  Care sunt principalele măsuri care ar trebui prevăzute în programul național de prevenție al Ministerului Sănătății? Detaliați.

Opiniile pot fi transmise, până cel târziu în data de 24 aprilie 2013, ora 17, la http://www.advocacy.ro.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail