Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.

Tamas Sandor a declarat miercuri că Spitalul Judeţean de Urgenţă, care este cea mai mare unitate medicală din judeţ, funcţionează mai bine după transferarea de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean, una dintre marile realizări fiind faptul că nu mai este înglodat în datorii.
. .
El a menţionat că lucrările de consolidare, modernizare şi dotare cu aparatură medicală a spitalului, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea acestei investiţii judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru. Prima etapă, care a fost finalizată, a vizat consolidarea corpurilor B şi C ale clădirii principale, iar lucrările au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna, iar etapa a doua demarată în vara anului cu fonduri europene vizează reabilitarea corpurilor A şi D, respectiv clădirea Policlinicii şi laboratorul.

Tamas Sandor a mai spus că sănătatea reprezintă un domeniu prioritar pentru conducerea judeţului, menţionând printre altele faptul că în incinta Spitalului Judeţean au fost construite şase apartamente de serviciu pentru medici printr-un parteneriat cu o fundaţie din Târgu Mureş. Investiţia s-a cifrat la circa 350.000 de euro, iar locuinţele deja finalizate vor fi acordate gratuit medicilor care lucrează în sistemul public de sănătate, pe baza unor criterii ce urmează a fi stabilite de conducerea spitalului, practic, aceştia urmând să plătească doar utilităţile.

Tamas Sandor a mai amintit că anul trecut Consiliul Judeţean a demarat un program multianual de reabilitare a cabinetelor medicale din mediul rural, alocând în acest scop suma de 200.000 de lei pentru anul 2015. Din aceşti bani pot fi efectuate lucrări de reparaţii la acoperişuri, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, zugrăveli, reparaţii la instalaţiile electrice, instalaţii sanitare şi de termoficare.

Tot printr-o investiţie a Consiliului Judeţean, în valoare de 1,7 milioane de lei, a fost construită o nouă morgă pentru Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în conformitate cu normele europene.

„Sistemul sanitar se află pe primul loc în preocupările cetăţenilor din judeţ şi ale noastre (…) şi după cum se vede avem şi o strategie”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail