Preşedintele AUR, George Simion, a participat în acest sfârşit de săptămână la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, acolo unde problemele românilor din comunităţile istorice sunt readuse în atenţie, majoritatea reclamând lipsa de sprijin din partea statului român.

Potrivit liderului AUR, românii din comunităţile istorice, precum şi cei din Covasna, Harghita şi Mureş, trebuie să fie susţinuţi de toate formaţiunile politice care au reprezentanţi în Parlamentul României şi în Parlamentul European, acest lucru fiind vital.

Românii aflaţi în minoritate aici în Covasna şi Harghita, aproape pe cale de dispariţie din punct de vedere etnic, să fie susţinuţi de toate formaţiunile politice care au reprezentanţi în Parlamentul României şi în Parlamentul European. Este vital acest lucru.

Nicolae Iorga spunea că suntem o ţară înconjurată de români. Bine, în perioada interbelică România avea altă pondere şi era un actor regional important. Am fost vara trecută la Saranda, în Albania, unde am văzut casa lăsată moştenire de regele Zog al Albaniei către Nicolae Iorga şi către Institutul de Studii Adriatice de acolo. Am vorbit cu fratele nostru care a participat la mai multe ediţii ale Universităţii de Vară şi căruia îi urez însănătoşire grabnică, domnul Pano Bakalli, despre posibilitatea şi demersurile pe care România trebuie să le facă pentru a recupera moştenirea identitară, moştenirea culturală, să recupereze acea casă şi să susţină activ românitatea sud-dunăreană şi să susţină această ramură a poporului român, să susţină aromânii care vieţuiesc astăzi în Macedonia de Nord, în Albania, în Grecia, deşi în Grecia nu au parte de drepturi naţionale. Asta trebuie să facă un viitor preşedinte, asta trebuie să facă viitorii conducători ai României, după cum eu cred că viitorii guvernanţi trebuie să pledeze pentru pace. Vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât„, a spus liderul AUR.

În cadrul discursului său, George Simion i-a menţionat şi pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, pentru a le reaminti celor prezinţi faptul că „prin Constantin Brâncoveanu, Ţara Românească avea propriul favorit la Înalta Poartă”.

Sigur că şi noi ne-am fi dorit prin Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Cristian Terheş, să avem la Înalta Poartă de astăzi o altă preşedintă a Uniunii Europene, nu pe Ursula von der Leyen. În ciuda unor dezinformări, noi am fost în prima linie a coagulării unei alianţe care să determine ca doamna Ursula von der Leyen să nu mai fie preşedinte al Uniunii Europene. Nu am reuşit, însă sperăm ca, cel puţin prin apariţia noastră ca formaţiune politică şi prin prezenţa noastră în forurile naţionale şi internaţionale, să dăm un curent„, a adăugat preşedintele AUR.

COMUNICAT -Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail