Noul prefect al judeţului Covasna, Marius Popică, a făcut vineri, la învestirea oficială în funcţie, un apel către administraţia locală, societatea civilă şi locuitorii judeţului de a conlucra pentru progresul zonei şi pentru schimbarea în bine a imaginii şifonate de disputele interetnice.

Marius Popică, fost director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), a subliniat că printre priorităţile sale, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu se numără repectarea legilor şi Constituţiei ţării, păstrarea liniştii, ordinii şi climatului de siguranţă publică. El a subliniat că este un om cu credinţă şi perseverenţă, un ‘om de echipă’ care pune mare preţ pe repectul reciproc.
„Împreună putem schimba imaginea judeţului Covasna, putem să arătăm că suntem un judeţ cu multe lucruri frumoase şi că împreună putem trăi în linişte şi prosperitate. Vă chem alături de mine”, a spus noul prefect la ceremonia de învestire.
Prezent la festivitate, subsecretarul de stat Florea Oprea i-a mulţumit fostului prefect Dumitru Marinescu pentru activitatea desfăşurată la conducerea instituţiei timp de mai bine de un an, subliniind că „nu este uşor să fii prefect, mai ales aici, în judeţul Covasna”. „Este o poziţie de top, de vârf în administraţie”, a spus Florea Oprea.
Adresându-se noului prefect, Florea a menţionat că Ministerul Afacerilor Interne îl asigură de tot sprijinul şi aşteaptă de la el să vegheze la respectarea legalităţii şi ordinii, să asigure o administraţie eficientă în interesul cetăţeanului şi, nu în ultimul rând, performanţă.
Fostul prefect Dumitru Marinescu i-a recomandat succesorului său să acţioneze cu „calm, responsabilitate şi în spiritul legii”, adăugând că are „sentimentul datoriei împlinite” şi că pleacă din funcţie cu „fruntea sus”. UDMR a cerut schimbarea lui din funcţie pe motiv că a deschis peste 55 de procese pe teme legate de simboluri secuieşti, steaguri, inscripţii şi antete bilingve.
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a punctat că schimbarea prefectului a avut loc în contextul noii conjuncturi politice, respectiv ca urmare a cooptării UDMR la guvernare şi formării unui nou Guvern şi a cerut reprezentanţilor administraţiei locale să nu mai privească prefectul ca pe „un adversar”.
„Eu apreciez că este o conjunctură politică favorabilă care vine să responsabilizeze mai mult factorii locali (…) Administraţia locală (aflată sub culorile UDMR-n.r.) să nu privească prefectul ca pe un adversar care cenzurează actele administrative, ci ca pe un partener care îi ajută să respecte legalitatea în ceea ce fac”, a spus Horia Grama, exprimându-şi încrederea că prefectul Marius Popică are capacitatea de a „trece la un nou nivel” relaţiile dintre Guvern şi administraţiile locale.
Consiliul Judeţean Covasna a fost reprezentat la această festivitate de vicepreşedintele Nagy Jozsef care a subliniat că este important ca la conducerea Prefecturii să fie un om cu pregătire foarte bună, care să aibă ‘curaj” să rezolve problemele. „Covasna nu e un judeţ în care totul decurge normal şi firesc, dar prin dialog şi în spiritul legii se pot rezolva problemele. Să avem linişte, dezvoltare şi progres, asta vrem noi, cei din administraţia locală”, a spus Nagy Jozsef.

Noul prefect Marius Popică s-a născut în anul 1968, este inginer agronom şi doctorand. În CV-ul postat pe pagina de internet a Prefecturii scrie că a practicat mai multe sporturi de performanţă, printre care schi, înot, lupte, handbal şi karate, îi plac muzica, poezia şi filmul. Se descrie ca fiind sociabil, jovial, diplomat, bun mediator, organizat, disciplinat şi familist.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail