Au început înscrierile la programul „MOL pentru promovarea talentelor”. Derulat de către MOL România și Fundația pentru Comunitate, pe bază de concurs de proiecte, acesta este adresat tinerilor sportivi și artiștilor ce au rezultate bune, din toată țara.  Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei, iar solicitările pot fi depuse atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice.

Cea de-a XII-a ediție a programului a fost lansată în cursul săptămânii trecute, de către MOL România și Fundația pentru Comunitate, în cadrul unei festivități desfășurate la Miercurea Ciuc (Harghita).

Pot aplica elevi născuți între 1 ianuarie 1999 și 31 decembrie 2009 sau orice echipă de sport sau ansamblu artistic, compus din elevi din categoria de vârstă sus menționată, care își desfășoară actitivatea sportivă, respectiv cea artistică în România, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Într-un comunicat de presă transmis redacției „Mesagerul de Covasna” de către organizatori, se arată că în cadrul celor 11 ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.261 de sponsorizări în valoare de peste 2.870.000 de lei unui număr de 1.846 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.

 

„De 12 ani susținem performanța tinerilor artiști și sportivi care reprezintă țara la festivaluri și competiții europene, mondiale și olimpice. Este un sprijin care se acordă celor cu rezultate bune și care le arată tinerilor că munca și talentul lor sunt apreciate”, a declarat, conform comunicatului, Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

 

Conform aceluiași document, beneficiarii edițiilor anterioare, prezenți la evenimentul lansării programului din acest an, au confirmat importanța acestui sprijin în conturarea carierei lor. Emil Imre, singurul medaliat cu aur din România la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă și deținătorul uneia dintre cele două medalii de argint, a afirmat: „În urma obţinerii acestui sprijin am reușit să achiziționez echipamentele și instrumentele la care înainte doar visam, dar care îmi erau atât de necesare pregătirii.”

 

Potrivit organizatorilor, la această ediție, programul dispune de un fond total de 350.000 lei.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru: A. achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic. Nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport; B. acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri internaționale și naționale, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, respectiv competiții, tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte. La categoria de vârstă peste 18 ani se pot înscrie, pe bază de invitație, tinerii care au obținut finanțare în ediții precedente ale Programului – se arată în regulamentul programului.

 

„Înscrierea unei solicitări de finanțare în acest concurs de proiecte este relativ simplă. Pe lângă prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, este importantă întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea solicitată. Corelarea chibzuită a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajută tinerii și în planificarea altor aspecte din viață”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Conform regulamentului, dosarul trebuie să cuprindă: formularul de înscriere completat și semnat; ofertă (oferte) de preț valabile pentru cumpărarea produselor prevăzute; declarația părintelui / reprezentantului legal; declarația de susținere din partea antrenorului / profesorului pregătitor; documentația rezultatelor anterioare ale solicitantului din anii 2016 și 2017 (tabel și copiile diplomelor sau liste de rezultate descărcate de pe site-urile oficiale ale concursurilor). Copiile diplomelor se anexează tabelului în ordinea în care sunt cuprinse în table; doar pentru categoria arte sunt necesare: fotografii, înregistrări audio video pe suport CD sau DVD; articole, apariții în mass – media despre performanțe (constituie avantaj).

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

104 de sportivi și artiști din județul Covasna, sponsorizați în cele 11 ediții anterioare

 

Potrivit reprezentanților Fundației pentru comunitate, din județul Covasna au obținut finanțare în valoare totală de 149.390 lei, la cele 11 ediții anterioare ale programului 104 de sportivi și artiști.

Printre formațiile artistice și sportive premiate se numără trupa de Teatru „Osonó”, Corul „Crescendo”, Fanfara Clubului Copiilor din Târgu Secuiesc, echipa de tenis de masă – juniori a Clubului Sportiv al  Liceului Teoretic „Nagy Mózes”, dar în afara acestora, au fost premiați tineri care s-au înscris individual, conform datelor oferite ziarului nostru de către organizatori.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail