Pentru cei care nu au reuşit să treacă nici de cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, cursurile postliceale  pot reprezenta o alternativă. Cei care îşi doresc să urmeze aceste cursuri se mai pot înscrie, doar astăzi şi mâine, la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă şcolile şi-au deschis astăzi porţile pentru a-i primi pe elevi în noul an şcolar, cei care doresc să înveţe o meserie se mai pot înscrie, astăzi şi mâine, la cursurile postliceale din cadrul Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe, la specializările Cosmetician sau Tehnician Controlul Calităţii Produselor Agroalimentare.

„Postlicealul poate fi o alternativă, având în vedere catastrofa naţională de la bacalaureat. Cursurile sunt fără plată, iar cursanţii au posibilitatea să ţină legătura cu şcoala şi totodată să se pregătească pentru bacalaureatul de anul viitor. Cei interesaţi se mai pot înscrie astăzi şi mâine”, ne-a spus directoarea  Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi”, doamna Rodica Pârvan.

Cursurile se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani pentru calificarea Cosmetician,  respectiv 1,5 ani (trei semestre) pentru calificarea Tehnician controlul produselor agroalimentare. La final, elevii vor susţine un examen de absolvire, în urma căruia vor primi o diplomă cu care se pot angaja sau îşi vor putea deschide propria afacere.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să vină la sediul şcolii doar cu adeverinţa de absolvire a 12 sau 13 clase, buletinul şi certificatul de naştere, dar trebuie să se grăbească.

De asemenea, în aceste zile şi cei care nu şi-au finalizat studiile liceale pot să se înscrie la seral. În ceea ce priveşte clasa a XI-a de liceu, anul acesta la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” au pornit patru clase.

”La clasele a XI-a am realizat foarte bine planul de şcolarizare. Deşi am mizat pe trei clase, am realizat patru: una de contabilitate, una de comerţ, una de alimentaţie publică, şi una de turism”, ne-a precizat doamna Rodica Pârvan.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail