Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe este un concept lansat în anul 2019 de Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (E.U.C.P.N.). Marcată anul acesta în data de 19 iunie, inițiativa se fundamentează pe importanţa conştientizării de către cetăţeni a necesităţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive de bază.

Poliția Covasna se alătură acestui efort printr-o serie de acțiuni și campanii de informare dedicate siguranței locuințelor și comunității, desfășurate în întreg județul. Poliția acordă o importanță deosebită acestor activități, considerând prevenirea furturilor din locuințe o prioritate atât pentru siguranța bunurilor cât și pentru bunăstarea celor care le dețin.

În municipiul Sfîntu Gheorghe, pentru a marca această zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului de Ordine Publică, ai Biroului Siguranță Școlară și ai Poliției municipiului Sfântu Gheorghe au desfășurat o serie de activități alături de reprezentanți ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna și ai I.J.J. Covasna – Compartimentul de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale.

Sub sloganul ACȚIUNEA TA. SIGURANȚA TUTUROR.”, polițiștii au distribuit pliante și materiale informative în zone rezidențiale, în piețe, parcuri și centre comerciale pentru ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane. Materialele au oferit informații despre riscurile furturilor din locuințe și măsurile preventive care pot fi adoptate pentru evitarea acestora.

Mesajele subliniază faptul că există tendința ca locuințele din care s-a furat să devină din nou ținta infractorilor și accentuează importanța instalării sistemelor de securitate, utilizarea încuietorilor de înaltă calitate și colaborarea cu vecinii pentru o vigilență sporită.

Pe parcursul activităților, polițiștii au oferit sfaturi personalizate și au răspuns la întrebările cetățenilor privind siguranța locuințelor.

Ne securizăm locuințele, ne asigurăm liniștea! Iată câteva recomandări esențiale pentru a preveni furturile din locuințe:

  • Instalați sisteme de securitate: Alarmele, camerele de supraveghere și încuietorile de calitate superioară sunt primele linii de apărare împotriva infractorilor.
  • Fiți vigilenți: Fii atent la activitățile suspecte din jurul casei tale și anunță imediat poliția dacă observi ceva neobișnuit.
  • Colaborați cu vecinii: O comunitate unită și vigilentă este mai dificil de țintit de către infractori. Stabiliți un sistem de supraveghere de cartier și comunicați regulat cu vecinii.
  • Nu faceți publice plecările în vacanță: Evitați să anunțați pe rețelele sociale că sunteți plecați pentru o anumita perioadă de acasă. Rugați un vecin sau un prieten să verifice locuința în absența voastră.

Poliția Covasna rămâne dedicată protejării comunității. Vă încurajăm să luați măsuri proactive pentru securizarea locuințelor și să ne sprijiniți în eforturile de a preveni furturile din locuințe.

IPJ Covasna- Compartimentul Relații Publice

 

.

             

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail