În ultima săptămână în Sfântu Gheorghe a plouat suficient, sau poate chiar prea mult, în opinia marii majorităţi a locuitorilor, însă, nu de aceeaşi părere au fost şi angajaţii şi conducerea Grădinăriei oraşului.
După o noapte de luni în care a plouat torenţial, e-adevărat după o zi cu soare, în dimineaţa zilei de ieri o cisternă a Grădinăriei municipiului Sfântu Gheorghe, însoţită de o angajată, îşi făceau programul (probabil prestabilit) de udare a florilor din ghivecele montate pe stâlpii de iluminat de pe strada 1 Decembrie 1918. Şi asta în condiţiile în care, conform prognozelor meteo pentru judeţele din Transilvania „fenomenele specifice instabilităţii atmosferice (…) vor fi mai frecvente şi la cote ridicate în intervalul 10 – 14 iunie, cu un plus pentru zilele de 11 şi 12 iunie, când se vor înregistra cantităţi importante de precipitaţii”.
Contactat telefonic, directorul Grădinăriei oraşului, Biro Laszlo, m-a liniştit comunicându-mi că „se udă doar florile din ghivece” care, fiind atârnate şi cuprinse de jur împrejur de razele soarelui, au nevoie de mai multă apă. Potrivit acestuia, „cei 7-8 l/mp” care au curs peste oraşul Sfântu Gheorghe, în cursul nopţii de luni, „nu au fost suficienţi” pentru aceste flori. Mai mult, ca răspunsul domniei sale referitor la nevoia stringentă de a uda respectivele flori să mă satisfacă pe deplin, directorul Grădinăriei mi-a spus că „nu a urmărit prognoza meteo” pentru a şti dacă în perioada imediat următoare în Sfântu Gheorghe va ploua, sau nu.
Drept urmare, în calitate de contribuabil la bugetul local nu îmi rămâne decât să mă întreb, ca şi în urmă cu ceva timp când se plomba asfaltul pe unde acesta era intact: oare plăteşte cineva, din buzunarul propriu, pentru aceste lucrări efectuate „fără cap”, pe banii noştri, ai locuitorilor din Sfântu Gheorghe?
În numele contribuabililor, aştept să îmi răspundă cineva.
Maria Graur