Centrul de Cultură al Judeţului Covasna a organizat „Festinul Cavalerilor”, un concurs de desen la care au fost invitaţi să participe copiii între 3 şi 13 ani, reuniţi într-un grup de creaţie sau individual.
La sugestia educatoarelor, a învățătoarelor sau a profesorilor, peste 600 de copii au dat frâu imaginației și au realizat desene deosebit de frumoase, cu castele, cavaleri și prințese.
Acestea au fost expuseîn cadrul ediţiei 2019 a Transylvanian BBQ Festival, la expoziția amenajată pe domeniul Castelului Mikó din Olteni. Aici unii micuţi artişti şi părinţii lor au fost încântați să se fotografieze lângă propriile lucrări și să participe la festivitatea de premiere care a avut loc sâmbătă, 18 mai 2019.
Iată numele câștigătorilor concursului de desen:
Categoria 3-5 ani
Secţiunea Grup: Premiul I – Gradiniţa Hófehérke din Sfântu Gheorghe,Grupa Micimackó; Premiul II – Grădiniţa Manócska din Tg. Secuiesc; Premiul III – Grădiniţa Hófeherke din Sf. Gheorghe, Grupa Manó; Secţiunea Individual: Premiu I – Kiss Bartha Anna;Premiul II – Koncz Gyopár; Premiul III – Sikó Barabási Emma.
Categoria 6-9 ani
Secţiunea Grup:Premiul I- clasa 0 C – Şcoala Generală Váradi József;Premiul II-Clasa a II-a de la Şcoala Generală Trefán Leonard din Poian şi Clasa I-a Bde la Liceul Teoretic Székely Mikó; Premiul III-Clasa a III-a B de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”; Secţiunea Individual: Premiul I-Nagy Fanni; Premiul II-Koncz Dorka; Premiul III- Gáspar Hanna Petra; Premiul special- Bódi Bartos Eszter.
Categoria 10-13 ani
Secţiunea Grup: Premiul I-Clasa a III-a B de la Liceul Teoretic Székely Mikó; Premiul II-Clasa a IV-a A de la Liceul Mikes Kelemen şi Clasa a IV-a de la Colegiul Reformat; Premiul III-Clasa a III-a Ede la Şcoala Generală Váradi József; Secţiunea Individual:Premiul I- Vasile Anna; Premiul II- Egyed Gergő;Premiul III-Laszló Viktória.
Premiile au constat în cadouri, excursii de grup, abonamente la producţiile Teatrului de păpuşi Cimborák, în Stagiunea 2019-2020, respectiv bilete la spectacole pentru copii în limba română, produse de Teatrul „Andrei Mureşanu” sau alte teatre din ţară, invitate în Sfântu Gheorghe, în cazul copiilor români.
Scopul concursului „Festinul Cavalerilor” a fost să stimuleze imaginaţia creativă a copiilor şi încurajarea lor de a se apropia de o poveste cu totul specială, povestea unui Castel din spaţiul nostru cultural, cunoscut şi drept Ţinutul conacelor. Este vorba de un monument de arhitectură de o valoare excepţională, Castelul Mikó din Olteni.
Echipa Centrului de Cultură al Judeţului Covasna le mulţumeşte educatorilor şi profesorilor pentru sprijinul acordat în organizarea concursului de desen „Festinul Cavalerilor”, iar pe copii îi felicită pentru zglobia lor fantezie.
Larisa AXINIA