Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC) din Sfântu Gheorghe a spus că, la mijlocul săptămânii trecute, peste 400 de locuitori cu venituri mici au depus cererea  pentru ajutorul de încălzire oferit de municipalitate.

„Astăzi (n.r.- joi) sunt 350, dar zilnic se adaugă 50-60 de cereri. Termenul maxim este de 31 martie, numai că cei care doresc să beneficieze pe tot sezonul rece, adică 1 noiembrie-31 martie, trebuie să depună cererile cel puţin până în 20 neoiembrie; după data de 20 noiembrie, primim în continuare cererile, numai că resturile nu se acordă retroactiv. Iarna trecută am avut peste 3.000 de cereri, dar până în 20 noiembrie sunt multe zile, şi este posibil ca şi anul acesta să fie la fel de multe”, a declarat directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), Tanko Vilmos.

Pentru a putea primi ajutoarele de încălzire, solicitanţii trebuie să depună la sediul primăriei de domiciliu o cerere, actele de identitate ale membrilor familiei şi documente din care să reiasă veniturile acestora (adeverinţe de salarii/venituri eliberate de angajatori şi serviciile ANAF, mandate de plată ale unor drepturi sociale sau decizii/dispoziţii de acordare a lor, etc) şi acte privind locuinţa (act de proprietate, contract de închiriere, împuternicirea proprietarului pentru solicitarea ajutorului pentru încălzire în cazul chiriaşilor, alte documente ce atestă forma de deţinere/utilizare a locuinţei).

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru un singur sistem de încălzire principal în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale şi lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Persoanele care beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza unui contract de muncă sau a altor reglementări, nu mai pot beneficia de ajutoarele puse la dispoziţie de către DAC.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail