Cel mai mare proiect de ecologizare organizat pentru a șasea oară în județul Covasna s-a finalizat cu succes. Ziua de curăţenie naţională Let‘s do it Romania! a avut loc sâmbătă şi s-a desfăşurat pe raza întregului judeţ. 170 de echipe, însemnând 3451 voluntari au ecologizat sâmbătă judeţul Covasna, și rezultatul este pe măsură. Mizeria din spaţiile extra-urbane, care a fost adunată de către voluntari, a fost transportată în aproximativ 3220 saci.

 

Sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00, în fața Biroului de Informare Turistică din Sfântu Gheorghe, organizatorii s-au întâlnit cu aproximativ 200 de voluntari. După ce fiecare persoană s-a înscris şi după ce voluntarii au fost echipaţi cu mănuşi și saci, organizatorii au făcut instructajul de siguranţă şi au distribuit traseele din jurul oraşului Sfântu Gheorghe. Aceeaşi acţiune s-a desfăşurat simultan şi în alte localităţi ale judeţului. În jurul municipiului Sfântu Gheorghe, organizatorii au identificat 7 trasee (spre Şugaş Băi, spre Vâlcele, spre Arcuş, spre Ilieni). După încheierea activităților, echipele de la fimele de salubritate din județ au intrat în acţiune şi au început colectarea gunoiului colectat în sacii de pe marginea drumului.

 

Grüman Éva Orsolya, coordonatorul județean al proiectului a declarat: „Doresc să mulțumesc partenerilor și celor peste 3000 de voluntari care au participat la program și au depus eforturi pentru un județ Covasna mai curat. Fără îndoială, acest eveniment a adunat cel mai mare număr de voluntari. Sper ca dincolo de rezultatul concret de azi, să putem ridica și gradul de interes față de protecția mediului în rândul populației din județ.”

 

Mihaela Vulpe, profesoară în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” a subliniat: „Din partea instituției noastre au participat peste 120 de persoane, elevi, părinți și cadre didactice. Echipa noastră a strâns gunoiul la ieșirea spre Vâlcele din oraș. Poate că am adunat gunoiul altora, dar am făcut-o împreună, și pentru noi, pentru un mediu înconjurător mai curat; sper ca la anul să putem participa în număr mai mare la acest program.”

 

Péter Ildikó, învățătoare la Școala Gimnazială „Molnár Józsiás” din Târgu Secuiesc a luat parte la eveniment însoțită de 30 de elevi și părinți: „Este important să trăim într-un mediu înconjurător curat, dar să depunem eforturi pentru acest mediu curat, zi de zi. Copiii au putut învăța, cu prilejul acestei zile, despre importanța ocrotirii mediului cât și a voluntariatului.’- declarat învățătoarea.

 

În proiect au luat parte, în număr mare, autorități publice locale, instituții, ONG-uri, firme și grupuri informale.  Coordonatorii acţiunii, la nivelul județului Covasna, au fost Grüman Éva-Orsolya și Béres Márton Nobert din Sfântu Gheorghe, respectiv Teodora Ungureanu din Întorsura Buzăului.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail